Apa de la Mocrea este folosită ca şi tratament de ani de zile de către localnici şi nu numai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care trec zilnic prin Mocrea au parte de o imagine mai puţin întâlnită în zilele noastre. Se stă la rând la apă, mai ceva cum se stătea la carne şi lapte pe vremea comunismului. Sunt mii de familii care de ani de zile beau apă doar de la izvorul din Mocrea, care spun ei vindecă anumite boli.

Mulţi dintre ei spun că este o binecuvântare, deoarece oricum nu îşi permiteau să cumpere zilnic apă minerală sau plată.  Izvorul de apă din zona localităţii Mocrea, se află la un kilometru de oraşul Ineu şi la aproape 50 de kilometri faţă de Arad.

Dacă în urmă cu câţiva ani, unii localnici au făcut bani frumoşi din apa de la Mocrea pe care o vindeau în Ungaria, acum oamenii sunt mulţumiţi dacă au pentru consumul propriu.

,,Punem mai multe familii, bani de benzină şi mergem pe rând după apă. Ducem câte 10 -15 litri odată. Când se termină o luăm de la capăt. De obicei, ne luăm pentru mai multe zile. Le punem în sticle de jumătate şi bem de acolo. Aşa ea se păstrează”, spune Alexandru Anghel. La izvor, indiferent de vremea de afară se stă la coadă. Astfel, că cei care merg de ani de zile sunt înarmaţi cu răbdare.

Citeşte ce afecţiuni sunt tratate cu apa în ads Arad

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite