Anul trecut s-au încasat mai puţini bani la bugetul local

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit reprezentaţiilor Finanţelor Publice Arad, încasările la bugetul general consolidat au scăzut pe parcursul anului trecut cu şase procente. Nivelul veniturilor a fost afectat de regresul economic manifestat la nivel naţional şi mondial, dar şi de restituirile derulate către contribuabili, spun finanţiştii arădeni.

 „În anul fiscal 2009 s-a încasat la bugetul de stat un procent de 94 la sută din volumul încasărilor pe anul 2008, rezultând astfel o diminuare a încasărilor cu 6 la sută în anul 2009 comparativ cu anul 2008”, a declarat în această dimineaţă Călin Arusti, purtător de cuvânt în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Arad.

1,3 miliarde de lei, venituri la buget în 2009

Acesta a mai precizat că s-au constatat diferenţe negative la bugetul asigurărilor sociale de sănătate şi de şomaj şi la bugetul de stat. Încasările mai mici la cele două bugete de asigurări au fost determinate şi de modificările legislaţiei în anul 2009 faţă de 2008 în sensul relaxării fiscale, prin diminuarea cotelor de contribuţii. În 2009, la bugetul de stat s-au colectat peste 1,3 miliarde de lei.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite