Anul 2009: de trei ori mai multe accidente în Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimul an, aproape 100 de arădeni şi-au pierdut viaţa din cauza vitezei. Anul 2009 a fost unul plin de misiuni pentru medicii de la SMURD care au depus eforturi pentru a salva vieţile arădenilor.

2009 a reprezentat un număr triplat de intervenţii ale echipajelor SMURD faţă de 2008. De la accidente rutiere la infarcte şi stopuri cardiorespiratorii, SMURD-ul este pus de fiecare dată la mare încercare.

Un dispecerat comun pentru Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi SMURD este binevenit, mai ales că astfel va creşte gradul de operativitate, iar medicii şi paramedicii vor putea interveni cu mai multă promptitudine.

Inconştienţa la volan

La fiecare accident, echipajele de la descarcerare împreună cu medicii de la SMURD au efectuat manevre medicale care până nu demult se putea realiza doar în spitale.

Unul dintre cele mai cumplite accidente rutiere din anul 2009 a fost cel de la Horia, când două persoane şi-au pierdut viaţa după ce au intrat cu maşina frontal într-un copac de pe marginea drumului.

Un alt incident care a şocat întreg oraşul a fost cel în care un tânăr de 24 de ani a murit după ce a apăsat pedala de acceleraţie până la 200 la oră. Şoferul se afla la volanul maşinii unui prieten, din care nu a mai rămas nimic. Autoturismul a doborât un panou publicitar, după care s-a încolăcit de un stâlp de electricitate.

„Accidentele rutiere au fost cele mai des întâlnite misiuni ale colegilor de la SMURD, respectiv descarcerarea. Ne dorim ca în acest an să dezvoltăm serviciul pentru ca intervenţiile noastre să fie cu mult mai benefice. Prin acest dispecerat comun suntem siguri că vom mări şansele de supravieţuire a celor aflaţi în dificultate”, a punctat Sorina Ambruş, purtător de cuvânt la ISU Arad. Poliţiştii de la rutieră îi sfătuiesc pe arădeni să fie cu mult mai atenţi atunci când se urcă la volan şi să circule cu viteza legală impusă de zona în care se află.

Şoselele morţii cer tributul


Ca de fiecare dată, şoselele care au făcut cele mai multe victime în anul 2009 sunt DN 79 Arad-Oradea, DN 69 Arad-Timişoara, respectiv DN 7 Arad-Deva. În urma accidentelor rutiere, 71 de persoane şi-au pierdut viaţa, în timp ce aproximativ 200 au ajuns în stare foarte gravă la spital. Carnagiile sunt puse pe seama lipsei de experienţă a şoferilor şi a drogului vitezei în rândul tinerilor, stărea proastă a drumurilor fiind lăsată la urmă.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite