Arad: Animalele fac victime pe şoselele Aradului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Animalele fac victime pe şoselele Aradului
Arad: Animalele fac victime pe şoselele Aradului

Tot mai mute persoane îşi pierd viaţa în accidente rutiere provocate de sălbăticiuni, mai ales în timpul nopţii. În mai puţin de şapte zile pe drumurile care leagă municipiul Arad de localităţile din judeţ au avut loc trei accidente grave.

Animalele sălbatice au băgat spaima în şoferi după numeroasele accidente rutiere care au avut loc în ultimele zile pe raza judeţului Arad. Nu mai puţin de trei persoane şi-au pierdut viaţa şi alte trei au ajuns în stare gravă la spital după ce şoferii autovehiculelor implicate în accidente au încercat să evite nişte porci mistreţi ieşiţi în şosea. Potrivit reprezentanţiilor Regiei Naţionale a Pădurilor, animalele coboară din pădure pentru a-şi căuta de mâncare.
„Mistreţii, dar nu numai, obişnuiesc să coboare din pădure în căutare de hrană. Ne aflăm în sezonul porumbului copt, ca să-l numesc aşa, mâncarea ideală pentru mistreţi. Nu cred însă că cele mai multe accidente au loc din cauza animalelor ieşite în şosea. Şoferii vitezomani ar trebui să cunoască decretul şi să adapteze viteza condiţiilor de drum. Poate dacă s-ar conduce mai prudent, nu ar mai exista atât de multe accidente. Mai mult, în zonele în care e posibil să coboare animalele sălbatice din pădure, sunt amplasate indicatoare rutiere care avertizează acest lucru. Conducătorii auto ar trebui să ştie cel mai bine ce au de făcut când văd un astfel de indicator”, a declarat pentru „Adevărul de Seară”, Gelu Zdrenca, purtător de cuvânt în cadrul Direcţiei Silvice din Arad.

Şoferii sunt nemulţumiţi
Conducătorii auto se arată extrem de indignaţi de faptul că DN7 s-a transformat în ultimele zile în şoseaua morţii. „Din nefericire numai în România putem asista la astfel de tragedii. Călătoresc aproape zi de zi pe DN7 şi văd o mulţime de accidente şi e strigător la cer să moară atâţia oameni din cauza animalelor care coboară din pădure. Organele abilitate ar trebui să ia măsuri”, a declarat Alexandru Gabor, şofer de TIR.

Mistreţii ucigaşi traversează şoselele
Primul accident a avut loc în apropierea localităţii Păuliş când un şofer a încercat să evite mai mulţi porci mistreţi şi a intrat frontal într-un copac. Două persoane au murit pe loc şi alte trei au ajuns la spital. Mai apoi, în apropierea localităţii Şicula un tânăr din Ineu a decedat tot din cauza mistreţilor. Seria accidentelor s-a încheiat cu tragedia de la Pecica, în urma căreia două persoane au ajuns în stare gravă la spital.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite