Angajații Penitenciarului din Arad au participat la un schimb de experiență în Slovenia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O delegaţie formată din ofiţeri şi agenţi ai Penitenciarului Arad şi profesori de la Liceul de Artă „Sabin Drăgoi” Arad au participat în Slovenia, la Centrul Corecţional Radeče, la cea de-a doua întâlnire din cadrul parteneriatului pentru învăţare Grundtvig - „Art-terapia în penitenciare”.

La această întâlnire au participat şi celelalte delegaţii ale instituţiilor partenere, Penitenciarul din Szeged – Ungaria şi Închisoarea din Verona „Montorio” – Italia.

Partenerii au vizitat închisoarea de femei din Ig şi Centrul Corecţional din Radeče. La Centrul Corecţional Radeče, participanţii au asistat la trei ateliere demonstrative de art-terapie – „creaţii cu nisipuri colorate”, „creaţii cu materiale de modelaj” şi „confecţionarea de felicitări” susţinute de pedagogi din cadrul Centrului, precum şi la un atelier de pictură pe pânză susţinut de profesorul Liceului de Artă „Sabin Drăgoi” Arad, Cristian Buzneanu.

Tehnicile de lucru folosite în cadrul atelierelor au fost diversificate, participanţii având ocazia să cunoască noi modalităţi de lucru: folosirea nisipului colorat, a pastei modelatoare cu uscare rapidă, a culorilor acrilice, a şabloanelor de colorat, a culorilor cu uscare rapidă etc.

“Schimbul de experienţă şi observarea unor modele de bune practici a contribuit la dezvoltarea şi diversificarea pregătirii profesionale a personalului din instituţiile de tip penitenciar implicat în procesul de reintegrare socială a persoanelor private de libertate, având ca scop formarea unui grup de specialişti în domeniul terapiilor ocupaţionale prin artă”, a declarat Eduard Magold, purtător de cuvânt la Penitenciarul Arad.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite