PORTRET Andrei Jivar dansează de la 12 ani și este Campion la break-dance

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Jivar
Andrei Jivar

Arădeanul a început să danseze de la vârsta de 12 ani, iar acum se numără printre cei mai buni dansatori din oraş. Andrei Robert Jivar, Siko, cum îi spun apropiaţii, şi-a descoperit talentul pentru dans la vârsta de 12 ani.

 Încă de atunci ştia aproape toate mişcările de break-dance, pe care le-a învăţat singur de la televizor. Primul lucru pe care Siko îl făcea de fiecare dată după ce îşi termina temele era să danseze prin casă.

„Am simţit parcă încă de atunci că o să-mi construiesc o carieră în acest domeniu. Părinţii şi prietenii m-au încurajat încă de la început, aşa că nu aveam de făcut decât să-mi îndeplinesc visul: acela de a dansa într-o trupă”, îşi aduce aminte tânărul talentat. La început, Siko a dansat alături de prietenul lui cel mai bun, Bughy.

Fondatorul unei trupe

În anul 2007, Siko a fondat trupa von MEISTER Crew, alături de prietenul său Bughy. Primul spectacol pe care l-a avut tânărul a fost tot în anul 2007, la Ineu. Andrei îşi aduce aminte că s-a simţit excelent la prima lui apariţie pe scenă, iar spectacolul a ieşit exact cum trebuia. Cu trupa, cei doi au participat la zeci de concursuri şi emisiuni, iar fiecare pas către celebritate îi încuraja să meargă mai departe.

„Am fost invitaţi la multe evenimente, acte de caritate, concursuri de dans, dar şi baluri ale bobocilor. De fiecare dată când ne prezentăm la câte un spectacol, exersăm zeci de ore coregrafia pentru ca totul să iasă bine. Emoţii bineînţeles că sunt tot timpul, dar dispar după câteva minute de stat în faţa publicului”, a adăugat Siko.

Emoţii la fiecare spectacol

Andrei mărturiseşte că la fiecare spectacol sau eveniment la care participă se simte în al nouălea cer. „Mă simt foarte bine pe scenă pentru că fac ceea ce mi-am dorit de mic copil. Pun suflet la fiecare spectacol şi simt că dansul mă caracterizează în totalitate”, a adăugat Siko. Tânărul are o fire foarte ambiţioasă şi spune că ţelul lui este acela de a ajunge cât mai departe în viaţă, pe toate planurile.

„Cel mai plăcut moment de care îmi aduc aminte a fost atunci când am avut parte de primul sponsor al trupei. Nu o să uit niciodată cât am putut să fiu de fericit”, a mai spus Andrei Robert Jivar. Tânărul a adăugat că şi-ar dori să împărtăşească pasiunea pentru dans şi altor tineri de vârsta lui.  „Nu exclud varianta ca în viitor să îmbrăţişez meseria de instructor de dans. Mi-ar plăcea foarte mult”, a încheiat Siko.

Întrebări şi răspunsuri
De ce ai ales dansul?
La început totul a fost perceput ca o joacă, dar mai apoi pasiunea am transformat-o într-o activitate foarte serioasă şi importantă. Ador dansul.

Când ai avut primul spectacol cu VMC?
Primul spectacol cu trupa l-am avut în 2007 la Ineu. A ieşit foarte bine, am avut mari emoţii, dar m-am simţit excelent. Totul părea diferit şi frumos în acelaşi timp.

Ai vreun idolul pe care ai vrea să-l urmezi?
Nu, pentru că îmi place să fiu unic prin tot ceea ce fac.

Ce simţi la fiecare spectacol?
De fiecare dată când urc pe scenă, mă simt ca în al nouălea cer deoarece de mic mi-am dorit să dansez.

Ce-i place
În timpul liber, îi place să se întâlnească cu colegii de trupă, să danseze şi să se odihnească. „Îmi place să ies în oraş, să călătoresc şi să îmi petrec weekendurile în preajma prietenilor”, a spus Siko. Dansatorul spune că îi mai place să mănânce pizza.

Ce nu-i place
Lui Siko nu-i plac momentele în care trupa rămâne fără sponsori. Tânărul spune, de asemenea, că nu-i plac oamenii prefăcuţi şi cei care încearcă să profite de pe urma persoanelor slabe. „Nu îmi place să văd că cineva nu iubeşte animalele şi îşi bate joc de ele”, a încheiat Andrei.

Profil
Născut. 28.05.1989, Arad
Studii. Student la Facultatea de Inginerie Alimentară din Cadrul Universităţii „Aurel Vlaicu”
Familie. Necăsătorit
Pasiuni. Muzica şi dansul

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite