Amenzi drastice pentru cei care ard miriştea fără acordul autorităţilor de mediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Arad avertizează proprietarii de terenuri că arderea miriştilor şi a vegetaţiei ierboase este strict interzisă dacă nu se impune ca o măsură de carantină fitosanitară, pentru prevenirea unor boli sau dăunători specifici.

Ei spun că deţinătorii legali de terenuri pot arde miriştile, stuful, tufărişurile sau vegetaţia ierboasă fără acceptul autorităţii competente pentru protecţia mediului şi fără informarea în prealabil a serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă.

Cei care doresc să facă acest lucru, trebuie să depună la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Arad mai multe acte. De asemenea, APM Arad nu îşi va da acceptul pentru incendierea miriştilor în scopul eliberării terenurilor de resturile vegetale rezultate în urma recoltării.

„Arderea miriştilor fără acceptul autorităţii de mediu constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 3.000 la 6.000 lei pentru persoane fizice, şi de la 25.000 la 50.000 lei pentru persoane juridice”, spune Dana Dănoiu, director executiv al Protecţiei Mediului Arad.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite