Arad: Amendă de 90.000 de lei pentru depozitarea ilegală de deşeuri din sticlă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania care a depozitat 200 de tone de deşeuri de sticlă în oraşul Sântana a fost amendată de garda de Mediu cu 90.000 lei.

Poliţiştii arădeni au constatat că pe raza orasului Sântana, în incinta unei firme este depozitată o mare cantitate de deşeuri de sticlă spartă, drept pentru care impreună cu comisari ai Gărzii de Mediu Arad, au organizat o descindere la pespective firmă.

La faţa locului au constatat că sunt depozitate 200 tone de deşeu de sticlă spartă, că încă patru tiruri stăteau la descărcat cu cantitatea de 80 tone.

 Din examinarea avizelor de însoţire a mărfii, rezultă că toată cantitatea de deşeu venită de la fostele sere din Bărcăneşti, judeţul Prahova, aparţine unei firme din judeţul Bihor, iar la Sântana urma să fie doar depozitată o anumită perioadă de timp.

De asemenea s-a constatat faptul că transporturile nu sunt însoţite de formularele de transport deşeuri nepericuloare conform Ordilului Min. med. 2/2004 art. 16 şi 17, sancţionat de art 21 alin 1, lit. a şi urmează ca împreună cu comisarii Gărzi de Mediu Prahova să aplice sancţiuni contravenţionale transportatorilor şi gestionarilor deşeurilor.

Întrucât spaţiul de depozitare din Sântana nu este autorizat pentru depozitarea deşeurilor s-a oprit descărcarea transporturilor, acestea urmând a se întoarce în Bărcăneşti sau într-un spaţiu autorizat.

Deţinătorul deşeurilor urmează să ridice întreaga cantitate depozitată în Sântana şi să o depoziteze întrun loc autorizat, iar orice transport de sticlă din Bărcăneşti spre alte locaţii dacă nu se posedă documente legale, vor fi blocate.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite