Arad: Amână greva ca să aibă dosare mai puţine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii arădeni consideră că declanşarea unor acţiuni de protest va rezolva în mică măsură problemele din Justiţie şi susţin că sunt deschişi la dialog.

Preşedintele Tribunalului Arad, Ştefan Lucaciuc, a declarat, în această dimineaţă, că majoritatea procurorilor şi judecătorilor sunt în concediu şi că unii dintre ei vor veni la serviciu abia la sfârşitul săptămânii. „Nu putem lua o decizie vizavi de declanşarea unor acţiuni de protest pentru că nu suntem nici o treime dintre angajaţi la serviciu. Eu, persoanl, nu doresc această grevă pentru că nu cred că ne-ar ajuta prea mult. Dacă facem grevă se vor amâna procesele şi ne va îngreuna activitatea. Vreau să ni se rezolve problemele, dar prin dialog. Nu am primit niciun semnal de la colegi că vor să declanşeze acţiuni de protest”, a declarat Ştefan Lucaciuc.

Avocaţii nu vor proteste
La rândul său, Mircea Şerb, decanul Baroului Arad a precizat că avocaţii nu vor intra în grevă pentru că aceştia trăiesc din încasări şi nu din salarii.
În ceea ce-i priveşte pe grefieri, care sunt afiliaţi la sindicatul Projust, decizia iniţierii unor proteste se va lua zilele viitoare, pentru că, momentan, Viviana Dudaş, liderul de sindicat, este internată în spital. Magistraţii din alte oraşe ale ţării vor face grevă nemulţumiţi fiind de prevederile legii unice a salarizării.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite