Alți patru transfugi evadați au fost prinși. Ceilalați sunt dați încă în urmărire.

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locul de unde au fugit transfugii
Locul de unde au fugit transfugii

Alți patru migranți care făceau parte din grupul evadat de la Centrul de Cazare a Străinilor aflați în Custodie Publică Arad au fost prinși într-un tren care circula pe ruta Sântana-Arad.

Conform reprezentanților Inspectoratului Județean al Poliției Arad, cei patru au urcat în tren însă în urma lor au urcat și polițiștii care i-au coborât în Gara CFR din Arad. Migranții au fost duși la sediul Poliției pentru a fi audiați. În cele din urmă, aceștia au ajuns la Centrul de unde au fugit în noaptea de miercuri spre joi.

Alți 18 transfugi din Tunisia și Algeria, toți bărbați, cu vârste curprinse între 20 și 30 de ani, se află încă în libertate iar zeci de jandarmi și polițiști îi caută. 

Alarma s-a dat în noaptea de miercuri spre joi. La un moment dat, conform relatărilor paznicilor, cei 45 de migranți care se aflau în acel moment în  incinta Centrului de Cazare a Străinilor Luați în Custodie Publică Arad au început să forțeze gratiile de la ferestre. Au spart apoi sticla iar cu ajutorul unor cearceafuri înnondate, migranții au reușit să coboare în curtea instituției. Îndată ce s-au văzut liberi, transfugii s-au împrăștiat și au încercat să sară gardul Centrului. Tocmai în acel moment au fost văzuți de paznici care însă, se pare, au fost depășiți de situație. Cu toate acestea, o parte dintre migranți, au fost opriți la timp, însă 24 dintre ei au reușit să scape și au luat-o la fugă spre câmp. Îndată au fost solicitate în sprijin autoritățile.

“Doi dintre cei care au fugit au fost prinși de polițiști la interval de câteva ore de când au dispărut”, a  declarat subcomisar Camelia Tuduce, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean al Poliției Arad.
Un număr impresionant de forțe e ordine se află încă pe urmele migranților și scotocesc pădurile, canalele și zonele din preajma frontierelor arădene, existând bănuiala că aceștia intenționează să părăsească țara.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite