Alin Totorean salută generaţia în blugi. În toamnă exploratorul va scoate un documentar.

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alin Totorean pregăteşte un documentar pentru această toamnă
Alin Totorean pregăteşte un documentar pentru această toamnă

„Indiana Jones” de Arad şi-a împărtăşit astăzi expediţiile pornite spre lumea întreagă. Diagnosticat cu cancer, Totorean a dus în faţa nădlăcanilor cele mai inedite poveşti din cele mai îndepărtate colţuri ale lumii. Acesta se luptă în continuare cu cancerul, însă nu se dă bătut.

„Oamenii să se îndrepte spre natură, să-şi ajute semenii”, este mesajul pe care Alin îl oferă fiecărui participant la întâlnirile în care expediţiile sale fac deliciul publicului.  Astăzi, nădlăcanii, cu mic, cu mare au făcut cunoştiinţă cu cele mai inedite poveşti pe care Indiana Jones de Arad le transmite prin imagini şi prin felul unic de a istorisi experienţele trăite la mii de kilometri departe de casă.

„Imnul” întâlnirii de astăzi, celebra piesă a lui Florian Pitiş, „Vinovaţii fără vină”, a propus o ţinută obligatorie la întâlnirea cu exploratorul arădean: blugii.

„E pentru prima oară când Alin este alături de noi. Avem un club de dezbatere şi încercăm să aducem în faţa oamenilor persoane care se exprimă prin puterea exemplului”, a spus Ana Hrdlicka, organizatorul întâlnirii.

Chiar dacă boala cu care Alin a luptat vreme de mai bine de jumătate de an a încercat să-l doboare, Indiana Jones de Arad este un adevărat luptător.

„Întâlnirea de astăzi a spus povestea experienţelor trăite în Mongolia şi în deşertul Etiopiei.Îmi place să cred că după astfel de întâlniri, oamenii rămân cu ceva, nu doar cu imaginile pe care le expun, ci şi cu poveşti inedite, iar copiii să îşi dorească mai mult, să cunoască mai bine natura”, a declarat astăzi pentru Adevărul de Seară, Alin Totorean.

„Indiana Jones” pregăteşte un documentar de 45 de minute

Primul român care a efectuat o expediţie românească solitară, în Mongolia, singurul român care a traversat deşertul Atacama pe jos, precum şi autorul primei explorări solitare româneşti a deşerturilor australiene, Alin Totorean pregăteşte pentru sfârşitul acestui an un documentar despre India.

„Lucrez la o carte despre viaţa şi expediţiile mele şi vreau să montez un film cu călătoria din India. Am circa 90 de ore de filmare, dar e de lucrat la el pentru că documentarul va avea doar 45 de minute şi va fi unul de genul documentarelor Discovery. Îmi doresc ca la finalizarea acestuia să poată fi folosit şi ca material didactic”, a spus Alin.

O posibilă expediţie la anul

Obişnuit cu o viaţă dusă la extrem, Alin luptă să revină la forma iniţială pentru ca anul viitor să pornească într-o nouă expediţie. „Nu vreau să dezvălui nimic în momentul de faţă, care va fi destinaţia, pentru că nu îmi place să calc pe drumurile deja bătute. Până atunci, mai este mult de lucru, mai ales că înainte de toate trebuie să revin la forma iniţială, iar mai apoi urmează antrenamentul pentru viitoarea expediţie”, a spus Alin.

Tratamentele în schimb îi dau de furcă exploratorului care a mai precizat că totul trebuie luat pas cu pas. „Am un anumit tip de antrenament pentru că fac exerciţii cu greutatea proprie. Am început recuperarea, dar e nevoie cam de şase luni ca medicamentele pe care le-am luat pentru tratament să se elimine din corp”, a mai spus Alin.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite