Alexandru Băltean, campion la karate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Băltean
Alexandru Băltean

În doar un an, Alexandru a reuşit să câştige zeci de medalii şi premii. Tânărul îşi doreşte să participe la cât mai multe olimpiade.

PROFIL
Născut. 06.01.1999, Arad
Studii. Elev la Şcoala
Generală „Avram Iancu”
Experienţă. Karatist

Performanţa în sport a lui Alexandru Băltean începe în urmă cu un an de zile, când tânărul s-a înscris la unul dintre cele mai cunoscute şi frecventate cluburi de karate din Arad, CS Cobra Arte Marţiale. Chiar dacă este doar la început de drum, Alexandru are vise mari pentru viitor şi îşi doreşte să devină un adevărat campion.
„Am ales să fac sport pentru că mă ajută să fiu mereu sănătos. În plus, astfel am activitate când nu sunt la şcoală şi am timp liber. De un de zile m-am apucat de karate şi pot spune că e sportul meu preferat. Merg săptămânal la antrenamente şi învăţ tot timpul câte ceva nou”, a povestit Alexandru Băltean.

Zeci de medalii
Încă după prima lună de activitate, micuţul a reuşit să urce pe podium, la primul concurs la care a participat. Nu s-a oprit, însă, aici. Cu toate că alţi copii de vârsta lui visează doar să stea în faţa calculatorului ori să piardă vremea prin faţa blocului, Alexandru nu se gândeşte decât cum să acumuleze cât mai multe medalii şi premii. Are până în prezent zeci de meciuri câştigate, campionate de unde a plecat de ficare dată învingător.
„Îmi păstrez cu drag toate premiile şi medalile. Când o să cresc mare, o să le pot arăta tuturor. Munca şi efortul depus în sala de antrenament se reflectă în premiile mele. Karate e un sport greu şi presupune multe sacrificii, însă am lângă mine cel mai bun antrenor, care mă ajută să trec cu bine de fiecare concurs”, a continuat Alexandru Băltean.
Tânărul arădean spune că la karate a învăţat să fie mult mai dezgheţat şi să scape de ruşine. Îi place că se înţelege bine cu toţi colegii lui şi adoră să plece în cantonamente. „Am participat la mai multe concursuri zonale, naţionale şi internaţionale. Când plecăm în cantonament ne şi distrăm, dar ne concentrăm foarte mult atunci când suntem chemaţi în ring”, a completat micuţul karatist.
Atunci când nu este la şcoală ori în sala de karate, Alexandru spune că îi place să se se uite la filme româneşti şi să deseneze. În viitor şi-ar dori să devină un campion în adevăratul sens al cuvântului şi să poată participa la cât mai multe olimpiade sportive.
„Chiar dacă o să cresc, tot o să rămân conectat la sport, pentru că îmi plac foarte mult mişcările pe care le învăţăm la karate. Poate în viitor o să devin chiar eu un antrenor”, a încheiat sportivul.

Întrebări şi răspunsuri

În afară de karate, ce alt sport ţi-ar fi plăcut să practici?
Îmi place sportul în general, dar nu cred că aş fi ales alt domeniu. Karate e ceva mai deosebit şi te ajută să ai o mai bună mobilitate a corpului.

Cât de greu se desfăşoară o oră de antrenament?
Într-o oră avem multe de făcut. E puţin greu, dar mie îmi place. Facem încălzirea, apoi învăţăm tot timpul mişcări şi scheme noi, caracteristice sportului.

Ce-i place
Alexandru Băltean a recunoscut că îi plac animalele foarte mult şi iubeşte filmele româneşti din seria B.D. la munte, la mare, în acţiune şi în alertă. „Personajele mele preferate sunt Gogu, Pătrăulea şi Trandafir”, a explicat karatistul arădean.

Ce nu-i place
Alexandru nu a ştiut ce să ne răspundă la această întrebare şi a rămas câteva minute pe gânduri. „Nu îmi place când cineva mă forţează să fac ceva ce mie nu-mi place, în rest îmi place tot, chiar şi matematica”, a punctat, foarte sigur pe el, Alexandru Băltean.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite