Arad: Cel mai bogat arădean este Alexandru Bercea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Cel mai bogat arădean este Alexandru Bercea
Arad: Cel mai bogat arădean este Alexandru Bercea

Prezent cu afaceri în piaţa imobiliară, acesta a încheiat tranzacţii de 26 de milioane de euro. Familia Bercea pariază în continuare pe dezvoltarea sectorului imobiliar, chiar dacă acesta a avut cel mai mult de suferit în ultimul an. Investiţiile programate s-au derulat în continuare.

image



Topul 500 miliardari Forbes se poate
cumpăra şi în Arad, începând de mâine,
la preţul de 7,99 lei


Publicaţia „Forbes 500 Miliardari” a fost lansată astăzi, ora 11.00, la Hotel Intercontinental din Bucureşti. Pe piaţă, Topul va putea fi cumpărat începând de mâine.
Tot mâine veţi putea citi în „Adevărul“ cum s-a schimbat ierarhia primilor zece milionari ai României şi care dintre oamenii de afaceri au pierdut cel mai mult din cauza crizei. Cei mai bogaţi 500 de milionari români identificaţi de Forbes România au pierdut în total, pe parcursul unui an de zile, aproape 10 miliarde euro, cu alte cuvinte aproape un miliard de euro pe lună.

Afaceri imobiliare de succes chiar şi în criză
Familia Bercea din Arad se află pe locul 42 în Forbes 500 Miliardari cu o avere estimată la 160 milioane euro provenită din afaceri imobiliare. Este nou intrată în topul bogaţilor României. Familia Bercea din Arad a anunţat deja noi proiecte imobiliare.
Tranzacţiile din ultimul an ale investitorilor arădeni au fost extreme de importante, din acestea rezultând nu mai puţin de 26 milioane de euro.
Este vorba despre vânzarea de către Alexandru Bercea a Parcului Industrial UTA către un fond controlat de către National Bank of Greece, dar şi de vânzarea unui singur teren cu 7 milioane de euro. Omul de afaceri arădean este foarte discret. A reuşit să se ţină departe de aparatele foto ale jurnaliştilor.

Patru arădeni se regăsesc, chiar în aceste vremuri de criză, în Forbes 500 miliardari, iar averile lor trec, împreună, de câteva sute de milioane de euro. Afacerile acestora se derulează în domeniul imobiliar, distribuţie retail şi produse agroalimentare, dar şi industrie.

Cei mai bogaţi 500 de milionari români identificaţi de Forbes România au pierdut în total, pe parcursul unui an de zile, aproape 10 miliarde euro, adică aproape un miliard de euro pe lună. Averea lor a totalizat 29 de miliarde de euro (cu 25% mai mică decât anul trecut), adică 21% din PIB-ul României pe 2008. În timp ce 314 au înregistrat pierderi în ultimul an, 86 dintre ei şi-au mărit averile. Alţi 88 au intrat pentru prima dată în acest clasament. Ca şi anul trecut, Bucureştiul concentrează aproape jumătate dintre miliardari, respectiv 218 de persoane (44% dintre poziţiile de pe listă), cu 18% mai mult decât anul trecut (204 persoane).

Milionar din imobiliare
Familia Bercea se află pe locul 42 în Forbes 500 Miliardari cu o avere de 160 milioane euro. Alexandru Bercea a vândut în luna octombrie a anului trecut Parcul Industrial UTA unui fond controlat de către National Bank of Greece. Tranzacţia a vizat spaţii de depozitare şi industriale cu o suprafaţă închiriată de 39.000 de metri pătraţi şi s-a ridicat la 18,9 milioane de euro.


Fraţii Cuc fac afaceri în retail

Cu o avere de 20 milioane de euro estimată în prezent, fraţii Cuc şi-au pierdut în criză aproape jumătate din ceea ce aveau anul trecut. În 2008, averea fraţilor Cuc era cuprinsă între 40 şi 45 milioane de euro. Adrian şi Floare Cuc conduc o afacere în domeniul distribuţiei şi retailului, compania Astral Impex. Afacerile fraţilor Cuc au fost serios afectate de criză, reţeaua de supermarketuri Spar deţinută de aceştia fiind supusă procedurii de insolvenţă cerută chiar de proprietari. În decembrie anul trecut, negocierile privind vânzarea retailerului alimentar către un fond străin de investiţii au eşuat.
Din această toamnă, compania cu afaceri de 44 de milioane de euro anul trecut, în creştere cu 30%  faţă de valoarea din 2007,  urmează un plan de reorganizare care urmează a fi aprobat de creditori. Reţeaua de magazine alimentare de origine olandeză Spar deţine în prezent un număr de 21 de unităţi în România, iar investiţiile totale s-au ridicat la peste 22 de milioane de euro. Datele prezentate de companie indică faptul că, la începutul acestui an, conducerea Spar a decis închiderea hipermarketului din Târgu Mureş ce avea o suprafaţă de vânzare de 3.000 de metri pătraţi şi care a necesitat investiţii de 3,6 milioane de  euro.

Raul Bălănescu, un milionar fost inginer la tramvaie  

image



Raul Bălănescu conduce opt companii

La cei 62 de ani, Raul Victor Ioan Bălănescu se poate considera un om fericit. Fost inginer la tramvaie în Arad, omul de afaceri Raul Bălănescu a reuşit să se claseze pe locul 307 din 500 în topul celor mai bogaţi oameni ai ţării. Arădeanul a debutat în lumea afacerilor cu firma Agrirom. În prezent, Bălănescu conduce grupul format din opt companii, cu activităţi în domeniul distribuţiei de produse alimentare. În anul 2000 arădeanul a infiinţat două firme: Agritransport şi Agrispedition. Doi ani mai târziu a înfiinţat Agriprodul (actualmente General Com Invest) şi Agrigros. Munceşte în medie 12 ore pe zi iar acest lucru i-a adus o avere de aproximativ 19 milioane de euro. Bălănescu a mărturisit că atunci când nu lucrează îi place să citească şi să joace tenis de câmp.

Tudor Caracioni a strâns o avere de 9 milioane de euro

image



Caracioni a lucrat ca inginer timp de 17 ani

Tudor Caracioni a fost inginer energetician la Vagoane Arad timp de 17 ani, iar în prezent este managerul companiei Contor Group şi acţionar unic al companiei Waterhouse. Omul de afaceri spune că resimte criza. „Am perseverat în orientarea către client, am aplicat principiile schimbării continue”, spune Caracioni. La cei 58 de ani, arădeanul are o avere de aproximativ 9 milioane de euro. Caracioni a investit anul acesta peste trei milioane de euro pentru inaugurarea Centrului European de Afaceri din Arad, o clădire de birouri de clasa A. În primul trimestru din 2009, Compania Contor Group a atins afaceri de circa 2,85 milioane euro, cu 6% mai mult decât în intervalul ianuarie - martie 2008. Omul de afaceri îşi petrece puţinul timp liber călătorind alături de familie.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite