Arad: Raport către Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a transmis Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR), situaţia privind efectivele de ovine/caprine eligibile, în vederea acordării Plăţilor Naţionale Directe Complementare (CNDP).

Astfel, în urma controalelor efectuate au fost declarate eligibile 44.248 cereri, cu un efectiv de 6.373.000 capete.
Pentru specia bovină, a fost efectuat un control administrativ pentru toate cererile depuse.

Din cele 233.599 cereri depuse pentru un efectiv de 1.392.195 capete, au fost declarate eligibile 227.073 cereri pentru un efectiv de circa 1,3 milioane capete.

APIA transmite Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR) centralizatorul cu efectivele eligibile la plată pentru anul 2009, până la data de 15 septembrie pentru specia bovine, respectiv până la data de 15 octombrie pentru specia ovine/caprine.

Pentru prima pe exploataţia de bovine au fost depuse 233.599 cereri pentru un efectiv de 1.392.195 capete, iar pentru prima pe cap de animal specia ovine/caprine au fost depuse 45.300 cereri pentru un efectiv  de 6.883.902 capete.
Plăţile Naţionale Directe Complementare (CNDP)  se acordă sub forma primei pe exploataţie, pentru specia bovină, respectiv primei pe cap de animal, pentru specia ovine/caprine.

Potrivit regulamentelor europene, trebuie efectuat un control administrativ pentru toate cererile depuse, atât pentru specia bovine, cât şi pentru specia ovine/caprine. În plus, pentru specia ovine/caprine sunt obligatorii un control şi un supracontrol la faţa locului.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite