Arad: Agricultura ecologică în dezbatere transfrontalieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agricultori din România și Ungaria s-au întâlnit în localitatea arădeană Hășmaș pentru a discuta despre agricultura ecologică.

O delegaţie de oficialităţi şi mici întreprinzători din comunele Gerendas (Ungaria, jud. Bekes) şi Buteni au discutat în localitatea  Hăşmaş despre agricultura ecologică, ca mijloc de dezvoltare pentru cele trei localităţi.


Seminarul a avut loc în cadrul proiectului „Centru de afaceri transfrontalier pentru agricultură, ecoturism, promovarea antreprenoriatului si a investitiilor în mediul rural”, care a fost declarat eligibil pe prioritatea numărul doi, „Promovarea iniţiativelor de cooperare transfrontalieră”, măsura „Dezvoltarea infrastructurii de afaceri şi a serviciilor comune”, derulat de comunele Hăşmas, Buteni şi Gerendas.


Valoarea proiectului este de 76.300  de euro, din care 66.800 de euro sunt fonduri de preaderare, provenind de la UE si Guvernul României, iar 9.500 de euro reprezintă contribuţia proprie a Consiliului Local Hăşmaș.

Participanţii la seminar din cele trei localităţi au vizitat apoi o fermă ecologică din Seleuş. Au putut să vadă, astfel, la faţa locului, cum se obţine un produs ecologic dar şi să primească sfaturi în cazul în care doresc să demareze o afacere în domeniu.

„Sunt convins că, la finalul derulării acestui proiect, fiecare din părţile implicate va avea de câştigat. Am pus bazele unor relaţii de durată, care să ducă la dezvoltarea comunităţilor din Hăşmas, Gerendas şi Buteni”, a declarat primarul comunei Hăsmas, Cornel Popa, managerul proiectului transfrontalier.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite