Arad: Aglomeraţie mare la grădiniţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Aglomeraţie mare la grădiniţe
Arad: Aglomeraţie mare la grădiniţe

Zeci de cereri de înscriere au rămas în aşteptare pentru că părinţii au anumite preferinţe când vine vorba de alegerea  grădiniţei pentru cei mici.

Cu toate că perioada de înscriere a preşcolarilor în grădiniţe s-a încheiat pe data de 30 mai, în această dimineaţă reprezentanţii Inspectoratului Şcolar (ISJ) din Arad au declarat că încă mai vin părinţi să-şi înscrie micuţii în grupa întâi. Tot ei spun că locurile în zecile de grădiniţe din municipiul Arad au fost deja ocupate în proporţie de 98%.

„Avem câteva instituţii şcolare unde s-au ocupat locurile încă din primele săptămâni de înscrieri. Părinţii au anumite preferinţe şi noi nu-i putem forţa să opteze pentru o instituţie în care au mai rămas locuri libere. Vom face tot ce ne stă în putinţă să nu lăsăm pe afară nici un copil”, a declarat Nicolae Pellegrini, inspector şcolar adjunct al ISJ Arad. Cele mai căutate grădiniţe sunt PP 18 şi PP 7 din cartierul Micălaca. Cu toate că, potrivit ISJ, părinţii ar fi trebuit să-şi înscrie micuţii la grădiniţele din zonele în care locuiesc, acest lucru nu se întâmplă în niciun an.

„Această regulă nu se respectă. Fiecare părinte merge la grădiniţa la care doreşte, deşi mult mai comod ar fi să-şi înscrie micuţii la instituţiile şcolare din cartierele unde locuiesc”, a adăugat Pellegrini.

Cea mai căutată grădiniţă


Părinţii spun că preferă să meargă câţiva kilometri. „Eu mi-am adus copilul la PP 18, deşi locuiesc în cartierul Grădişte. O să parcurg în fiecare zi câţiva kilometri”, a spus Mihaela Calvin din Arad.

Mai mulţi preşcolari înscrişi


Potrivit inspectorilor şcolari, numărul cererilor de acces în grădiniţe depăşeşte cu mult înscrierile în clasele primare de şcoală. „Spre surpriza noastră sunt mult mai multe solicitări de înscriere la grădiniţă decât la şcoli”, a declarat Nicolae Pellegrini, inspector general adjunct. Una dintre explicaţiile pentru avalanşa de solicitări este aceea că părinţii din localităţile învecinate, dar care lucrează în Arad, preferă să îi aducă pe cei mici  în oraş la grădiniţă.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite