Agentul de Penitenciare a fost arestat. Și-a recunoscut fapta după ce l-au dat de gol arsurile de pe corp

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agentul de Penitenciare, Sebastian Gheorghe Braiț, și alți doi arădeni, Karoly Domokos și Alin Teodor Cozvi, au primit aseară mandate de arestare pentru 29 de zile. Ceilalți patru arădeni, respectiv Daniel Sorin Vesa, Gheorghe Andor, Adrian Andor și Marian Gelu Frâncu, au primit doar interdicție de a părăsi localitatea în următoarea lună.

Trei dintre cei șapte arădeni ridicați în urmă cu câteva zile de mascați și escortați la Sibiu au fost prezentați aseară în fața magistraților. Aceștia se pare că sunt cei care în luna decembrie a anului trecut, au dat foc clubului Liquid. În timp ce agentul de Penitenciare, Gheorghe Braiț și Karoly sunt acuzați de distrugere calificată prin incendiere, cel de-al treilea, Teodor Cozvi, este acuzat doar de complicitate la faptă, el fiind cel care i-ar fi așteptat pe cei doi în mașină.

Agentul a recunoscut fapta

Conform polițiștilor, timp de trei luni grupul de arădeni a fost atent monitorizat. Și nimeni nu s-ar fi gândit totuși că ei ar avea vreo legătură cu cazul din Sibiu, însă existau  suspiciuni că s-ar fi ocupat cu alte ilegalități. Abia după o monitorizare atentă, polițiștii arădeni au pus cap la cap informațiile care i-au dat de gol pe suspecți. Se pare că la baza incendiului existau defapt rivalități între cluburi și se dorea eliminarea clubului Liquid de pe piața concurenței. Zis și făcut.

În noaptea de 2 spre 3 decembrie, în jurul orei 3.30, camerele de supraveghere instalate în apropierea clubului din Sibiu au surprins doi indivizi cu cagule pe față care au sărit gardul, au forțat ușa de intrare iar apoi au împrăștiat o sticlă de aproximativ cinci litri cu o substanță inflamabilă pe care ulterior au aprins-o.

Un moment de neatenție din partea unui dintre incendiatori a făcut ca haina acestuia să ia foc iar acesta a fost ars pe brațe și în zona bazinului.  Culmea, cel care a fost ars a fost tocmai agentul de penitenciare, Sebastian Gheorghe Braiț, pe corpul căruia au fost găsite urme de arsuri. În fața anchetatorilor, agentul a recunoscut că a participat la comiterea faptei.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite