Agenții economici au timp să-și depună declarațiile până pe 25 ianuarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O caracteristică importantă a administraţiei fiscale moderne este dată de gradul ridicat de conformare voluntară a contribuabililor la depunerea declaraţiilor şi efectuarea plăţilor către bugetul general consolidat al statului.

În acest sens, Direcția Generală a Finanțelor Publice Arad informează agenţii economici că data de 25 ianuarie reprezintă termenul scadent pentru depunerea declaraţiilor fiscale (formularele 100, 102, 103, 300, 390, 394, ş.a.), după caz.

“Rugăm contribuabilii să nu amâne până în ultima zi scadentă îndeplinirea acestor obligaţii declarative întrucât în lunile următoare încheierii trimestrului şi semestrului, având în vedere cumulul obligaţiilor declarative,  se pot crea aglomeraţii la ghişee”, a declarat Călin Arusti, purtător de cuvânt în cadrul DGFP Arad.

 În cazul în care contribuabilii vor avea întârzieri repetate, aceștia riscă amenzi de la 500 lei la 1.000 lei, pentru persoanele fizice, şi de la 1.000 lei la 5.000 lei, pentru persoanele juridice.

“Atenţionare specială facem pentru depunerea formularului 390 "Declaraţie recapitulativă privind livrările/achiziţiile intracomunitare de bunuri" pentru care depunerea cu întârziere se sancţionează cu amendă de 2% din suma totală a achiziţiilor/livrărilor intracomunitare de bunuri nedeclarate”, a adăugat Călin Arusti.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite