Arad: Aer curat, relaxare şi tratament în apă caldă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Odată cu scăderea temperaturilor, arădenii s-au reprofilat şi au plecat în staţiunile balneare din apropierea judeţului.

Bazinele cu apă caldă, sauna şi aerul curat din staţiunea Băile Felix au fost principalele atracţii ale acestui sfârşit de săptămână. Arădenii au plecat în număr mare la vecinii din Oradea pentru a scăpa de stresul şi oboseala acumulată în oraşul lor.

În ciuda temperaturilor scăzute, staţiunea a găzduit în acest weekend sute de turişti. „Nu am apucat să-mi iau concediu în plină vară, aşa că am venit acum să mă relaxez în bazinele cu apă termală, împreună cu familia. Sper să-mi încarc bateriile pentru încă un an de zile, până la viitorul concediu pe care îl aştept să vină, din nou”, a declarat arădeanul Cosmin Gore.

Reduceri la cazare şi mâncare

Patronii pensiunilor şi a restautantelor au scăzut preţurile la cazare şi mâncare, sub nivelul sezonului estival, ocazie cu care, arădenii spun că a meritat să străbată 110 kilometri până în staţiunea Băile Felix.

„Pentru două zile de cazare la o pensiune de trei stele am plătit 160 de lei, eu împreună cu soţia mea. Mâncarea, dulciurile şi băutura sunt ceva mai ieftine decât dacă am fi venit în plină vară. Obişnuiesc să vin aproape în fiecare început de toamnă aici pentru tratament. Băile în apă termală mă ajută la reumatism, mă revigorează şi nu simt răcoarea de afară”, a spus Sorin Benea din Arad.

La fel de mulţumiţi s-au arătat şi maseurii profesionişti din centrele de tratament ale staţiunii. Arădenii nu au mai ţinut cont de bani şi s-au înscris la o oră de masaj medical care le-a golit buzunarul cu 30 de lei.

„După o baie caldă, e binevenit un masaj făcut de un porfesionist. Îmi pune muşchii în mişcare şi ajută la buna circulaţie a sângelui. Pentru 50 de minute de masaj, am plătit 30 de lei”, a adăugat arădeanul Sorin Badea.

Arădenii vin la Felix pentru tratament

Tratamentele balneare sunt folosite cu scopt terapeutic. Pe lângă acestea, medicii recomandă şi tratamentele SPA, de întreţinere corporală cum ar fi sauna, băile cu lumină sau diferite tipuri de împachetări cu parafină sau alge. Un astfel de tratament în Staţiunea Băile Felix ajunge la 500 de lei, pentru trei zile.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite