PORTRET: Adrian Tonţa campion de-o şchioapă la karate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Tonţa
Adrian Tonţa

Micuţul s-a înscris la unul dintre cele mai performante cluburi de karate din Arad cu doar patru luni în urmă şi a reuşit să câştige prima lui medalie.

Adrian este un copil cuminte, ascultător, care a înţeles că înainte de orice pasiune stă şcoala. Provine dintr-o familie de sportivi, tatăl lui este fotbalist. Aşa se explică faptul că şi Adrian s-a îndrăgostit de sport, de unul mai dur însă, karate.

În urmă cu patru luni, micuţul s-a înscris la unul dintre cele mai tari cluburi de karate din oraş, unde merge cu drag la fiecare oră de antrenament. „Îmi place foarte mult acest sport. La sală mă înţeleg bine cu toţi colegii şi mai ales cu antrenorul meu, pe care îl consider ca un al doilea tată pentru că ne învaţă numai lucruri bune. Îmi doresc să particip la cât mai multe olimpiade de acum înainte”, a povestit Adrian Tonţa.

Locul III la un campionat european

La doar două luni după ce a intrat în club, arădeanul a şi câştigat prima medalie. Adrian a participat la un campionat european de karate, desfăşurat la Arad, unde a reuşit să se clasifice pe locul al treilea.

„Visez să am cât mai multe performanţe de acum înainte. Chiar dacă sunt la început de drum, eu îmi pun toate speranţele în karate şi sunt convins că o să devin cel mai bun la un moment dat”, a continuat micuţul karatist.

Şi la şcoală Adrian este silitor. Întotdeauna a considerat că şcoala trebuie să fie pe primul loc. „Antrenorul nostru ne învaţă la fel. Să ne ocupăm serios de şcoală, iar sportul să-l lăsăm pe locul doi. Eu am reuşit până acum să le fac bine pe amândouă, fără să-mi fie greu”, a spus Adrian.

Antrenamente săptămânale

Adrian Tonţa merge la antrenamente de trei ori pe săptămână. Băiatul este printre cei mai ascultători sportivi din cadrul clubului şi nu lipseşte de la nicio oră. În perioada când participă la competiţii, Adrian spune că se măresc şi orele de lucru. „Înainte de concursuri, lucrăm mai mult şi mergem la antrenamente şi de cinci ori pe săptămână. Îmi place tare mult echipamentul şi toate schemele pe care le învăţăm în acest sport”, a punctat Adrian Tonţa.

Adrian spune că îşi doreşte ca anul viitor să participela cât mai multe competiţii sportive, să câştige medalii şi să intre în contact cu cât mai multe persoane. Nu are de gând să renunţe la karate, iar în viitor se vede chiar el un antrenor al copiilor. „Mi-ar plăcea să-i calc pe urme antrenorului meu şi, când voi creşte mare, să ştiu tot ceea ce ştie el acum”, a încheiat karatistul.

Întrebări şi răspunsuri

Nu ţi-a fost teamă să te apuci de karate?
Nu, deloc. Karate e un sport mai diferit decât fotbalul sau baschetul, de aceea mi-a plăcut încă din prima zi la club. Chiar dacă e greu, e foarte frumos.

Câte medalii ai vrea să câştigi?
Cât mai multe, să-mi decorez camera cu ele. Dacă se poate, să nu mai rămână niciun loc liber pe perete. Peste un an, doi, sunt convins că o să ajung la performanţe.

Ce-i place
Adrian spune că îi plac foarte mult orele de limbă şi literatură română şi de matematică. „Îmi place să mă uit la desene animate atunci când nu sunt la şcoală sau la antrenamente. Îmi plac desenele animate în care personajele fac sport şi asta deoarece ador sportul”, a spus micuţul karatist Adrian Tonţa.

Ce nu-i place
Adrian spune că nu are prea multe neplăceri la vârsta lui, însă şi-ar dori totuşi ca ziua să fie formată din mai multe ore pentru că aşa ar avea timp să meargă la mult mai multe antrenamente.

Profil
Născut. 29.12.2002, Arad.
Studii. Elev în clasa I la Şcoala Generală Nr. 4 din Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite