Adrian Rotar este unul dintre cei 20 de norocoşi care vor urma cursurile Academiei de Lideri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Rotar, are 30 de ani şi de când era pe băncile facultăţii a avut ocazia să se afirme. El a fost şef de grupă. Încă de pe atunci se striga după el „liderul”. Acum, a reuşit să fie admis la prima şcoală de lideri din România şi să îşi vadă visul împlinit.

Academia de Lideri este înfiinţată de către un ONG arădean, care şi-a propus să formeze o nouă generație de vârfuri în Arad. Bătălia a fost destul de mare, ţinând cont că 146 de persoane, s-au înscris la Academie. Dintre aceştia doar 20 au fost admişi, printre care şi Adrian.

„Conduceam grupa de la facultate, dar în acelaşi timp eram implicat şi în diferite acţiuni de voluntariat. Am avut şi funcţii de conducere apoi la locul de muncă. Am fost şi manager. De asemenea, m-am implicat în tot felul de acţiuni care au legătură cu valorile Aradului, cum ar fi „Aradul în două zile” şi „Lecturi Urbane”. Mi-am dorit să urmez aceste cursuri, deoarece vreau să mă pot implica mai mult în promovarea oraşului şi mai ales să-l cunosc mai bine. Vreau să pot îndruma oamenii”, spune Adrian.

Acesta mai afirmă că toate cursurile îi vor prinde bine în viaţă.

„Mă va ajuta mai mult în relaţia cu oamenii. Este important să ai cunoştiinţe de conducere. Oamenii nu merg tot timpul în direcţii bune. Pentru a nu se creea un haos, ei trebuie să aibă un lider competent”, mărturiseşte Adrian.

Reprezentanţii Mişcării Arădene spun că s-a înfiinţat această Academie, deoarece se doreşte ca cei care finalizează cursurile să fie un exemplu, pentru ceilalţi. Adela Cristea, iniţiatoarea acestei şcoli spune că se doreşte ca cei înscrişi să aibă la finalul cursului, care va ţine doi ani jumătate, abilităţi de lider. „Pe lângă cei 20 de cursanţi, în program vor exista încă patru candidați care vor primi vouchere de acces la cinci cursuri din cadrul programului, la alegere”, spune Adela Cristea.

Cursurile Academiei vor începe la mijlocul acestei luni. Totul începe cu un curs de dezvoltare personală. Academia va oferi know-how pe teme de administraţie, legislaţie, management şi organizare și va contribui la dezvoltarea unor abilităţi de leadership şi comunicare.

„Prin acest proiect ne propunem să formăm o nouă generaţie de lideri în Arad, asemeni generaţiei de la 1900 în Arad, supranumită generația „Belle Epoque”, deoarece în prezent Aradul este dominat de multă mediocritate”, spune Adela.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite