Acuzat de evaziune fiscală şi trimis patru ani după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto arhiva
foto arhiva

Reprezentantul unei firme din Arad, acuzat de evaziune fiscală, a primit o pedeapsă cu închisoarea pentru patru ani. Anunţul a fost făcut de către reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Arad. 

Aceştia spun că s-a urmărit obţinerea unor foloase materiale ilgale.

„Începând cu luna august a anului 2008 o societate din judeţul Arad a început să desfăşoare activităţi comerciale considerabile în domeniul comerţului cu ridicata al cerealelor şi furajelor, această activitate urmărind în principal obţinerea unor foloase materiale ilegale prin deduceri de TVA fără drept. Modalitatea practică de fraudare a bugetului de stat este următoarea: Societatea achiziţiona cereale de la persoane fizice de pe întreg teritoriul ţării, mare majoritate a operaţiunilor comerciale desfăşurându-se cu astfel de persoane. Cunoscând împrejurarea că astfel de achiziţii excludeau dreptul de deducere a taxei pe valoarea adăugată conform dispoziţiilor Codului Fiscal, societatea a înregistrat operaţiuni nereale şi anume achiziţii de la persoane juridice, procedând la deducerea TVA-ului aferent cerealelor achiziţionate”, se arată într-un comunicat de presă remis de DGFP Arad.

Activitatea frauduloasă a societăţii a fost descoperită de organele fiscale doar după centralizarea declaraţiilor informative privind livrările sau prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional depuse de agenţii economici.

Coordonatorul activităţii infracţionale împuternicit de administratorul firmei să reprezinte interesele societăţii se află în prezent în stare de detenţie. Pentru faptele de evaziune fiscală dovedite, Secţia Penală a Tribunalului Arad i-a aplicat inculpatului o pedeapsă cu închisoarea pentru 4 ani de zile şi îl obligă la plata a 2.119.099 lei despăgubiri civile în solidar cu partea civilmente responsabilă (agentul economic). Dosarul a fost înaintat Curţii de Apel Timişoara pentru soluţionarea recursurilor declarate în cauză.
 


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite