Accidentat şi rănit, dar pus să plătească daune, aceasta este povestea arădeanului intrat în greva foamei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din Pâncota face greva foamei de opt zile, în faţa primăriei. Ruben Vanc vrea să i se facă dreptate în procesul în care s-a judecat cu Ioan Nădăban, fost fotbalist UTA, în urma unui accident rutier.

De opt zile, Ruben Vanc, de 44 de ani, din Pâncota, a intrat în greva foamei în semn de protest faţă de o decizie judecătorească. Bărbatul s-a târât în ultimele luni prin tribunale, fiind în proces cu un fost fotbalist UTA, Ioan Nădăban. „Fotbalistul a intrat cu un Opel în autoturismul meu. A fost un impact destul de grav. Mi-am pierdut cunoştinţa, iar maşinile au fost grav avariate”, îşi aduce aminte Ruben Vanc. La două luni şi jumătate de la accident, grevistul s-a trezit cu o plângere din partea fotbalistului care îl acuză că l-a lovit cu pumnul în faţa şi i-a rupt un dinte. „Afirmaţie total falsă. Nu l-am bătut pe fotbalist”, a explicat Ruben Vanc.


Calvar prin tribunale


După zeci de înfăţişări, declaraţii, martori şi afirmaţii, Judecătoria Ineu a pus un verdict în dosarul accidentului. „Nădăban trebuie să plătească 1.000 de lei amendă penală şi 1.000 de lei despăgubiri morale lui Vanc, pentru vătămare corporală din culpă. Nădăban mai are de achitat suma de 1.247 lei pentru zilele în care victima a avut nevoie de îngrijiri medicale”, se arată în sentinţa semnată de Judecătoria Ineu. Supărarea lui Ruben Vanc este aceea că şi el a fost pus să plătească 1.500 de lei, după plângerea de lovire, pentru prejudiciul fizic şi moral adus fotbalistului. „Am depus recurs iar procesul s-a mutat la Tribunalul Arad. Magistraţii de aici au respins recursul”, a spus Ruben Vanc. De supărare că nimeni nu îi dă dreptate când spune că nu l-a lovit pe fotbalist, bărbatul protestează în faţa primăriei Pâncota de opt zile. „Eu mi-am asumat greşeala. Sunt vinovat pentru producerea accidentului, dar nu puteam sta cu mâinile în buzunar după ce m-am trezit cu un pumn în faţă. Am ales calea judecătorească astfel că amândoi am fost sancţionaţi. Eu unul mi-am plătit toate amenzile”, a declarat fostul fotbalist UTA, Ioan Nădăban.

I-am explicat domnului Nădăban că poate să redeschidă procesul şi are alte căi de atac.
Marius Neculce, prim procuror

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite