UPDATE: DN7 îşi cere tributul: trei morți în accidentul de la Bârzava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victimele primesc și la această oră îngrijirile medicilor de urgențe
Victimele primesc și la această oră îngrijirile medicilor de urgențe

Trei persoane și-au pierdut viața și alte șase au ajuns în stare gravă la spital după ce au fost implicate într-un cumplit accident rutier. Traficul pe DN7 Arad- Deva, în zona localităţii Bârzava a fost în această dimineaţă paralizat timp de mai multe ore în urma accidentului.

Evenimentul a avut loc în jurul orei 09.00, pe drumul care leagă Aradul de Deva, mai precis pe raza localității Bârzava. În accident au fost implicate trei autoturisme și un TIR.

Circulația în zonă a fost blocată mai multe ore, iar pentru scoaterea victimelor din autoturisme a fost necesară intervenția echipajelor de la descarcerare. “Printre victime se numără și un minor de 16 ani. Trei persoane nu au mai putut fi salvate, în ciuda eforturilor colegilor mei de la Urgențe”, a declarat Monica Puticiu, medic șef la Unitatea de Primire Urgențe Arad.

Potrivit primelor cercetări de la faţa locului, vinovat de accident se face şoferul TIR-ului care a intrat într-o depăşire fără a se asigura, lovind frontal o Dacie papuc care circula regulamentar din sens opus.

„Îmi aduc aminte de o bubuitură după care m-am trezit aruncat în afar şoselei. Eram într-o Dacie papuc cu mai mulţi colegi cu care ne îndreptam către Arad la servici”, a declarat Dumitru Otopilă de 40 de ani, una dintre cele şase victime.

Conform declaraţilor poliţiştilor şi a cadrelor medicale de la Spitalul Judeţean Arad, două persoane au murit pe loc, în timp ce a treia şi-a pierdut viaţa la spital în ciuda eforturilor depuse de medici pentru a-i salva viaţa.

UPDATE: Accidentul de azi dimineață s-a produs pe fondul oboselii acumulate la volan

Se continuă cercetările

La locul accidentului au ajuns mai multe ambulanţe şi echipaje SMURD, care i-au transportat la spital pe cei răniţi grav. „Datorită accidentului ambele sensuri de drum au fost blocate timp de câteva ore. Cercetările continuă pentru a se stabilii cu exactitate cauzele producerii tragediei de la Bârzava”, a declarat Estera Biţiş, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad.

Rutieriştii au mai precizat că Valea Mureşului este una dintre cele mai periculoase zone din judeţ, în care anual au loc zeci de accidente soldate cu morţi şi răniţi grav.

Aproape 100 de arădeni şi-au pierdut viaţa în 2009

Ca de fiecare dată, şoselele care au făcut cele mai multe victime în anul 2009 sunt DN 7 Arad-Deva, respectiv DN 79 Arad-Oradea, DN 69 Arad-Timişoara. În urma accidentelor rutiere, 71 de persoane şi-au pierdut viaţa, în timp ce aproximativ 200 au ajuns în stare foarte gravă la spital. Carnagiile sunt puse pe seama lipsei de experienţă a şoferilor şi a drogului vitezei în rândul tinerilor.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite