Absolvenții generației 1955 a Liceului Pedagogic din Nădlac se reîntâlnesc la ceas aniversar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se împlinesc exact 55 de ani de când generația 1955 a Liceului Pedagogic din Nădlac a ieșit de pe băncile școlii. Cu lacrimi în ochi și plini de emoții, foștii elevi își vor aminti din nou de frumoasele clipe petrecute în cei patru ani de liceu.

Liceul Pedagogic Slovac din Nădlac s-a înființat în anul 1945 și a funcţionat până în anul 1956. Acest liceu a pregatit de-a lungul anilor mulţi profesori şi învăţatori de limba slovacă, absolvenţii acestei instituţii devenind şi primii autori de manuale de limbă şi literatură slovacă din România.

Majoritatea absolvenţilor de acum 55 de ani s-au despărţit atunci de profesori şi de colegi cu lacrimi în ochi, iar cântecele de adio care au răsunat în curtea şcolii nu au făcut decât să le mărească emoţiile.  Doamna Any, una dintre absolvente, povestește că în tinereţe a „rupt” mulţi pantofi pe cărările de munte, pe drumurile şi străzile de pământ pe unde a umblat ca dăscăliţă.

“Iată că după 55 de ani de la ultimul clopoţel de elev, noi, absolvenții anului 1955 ne reîntâlnim în acest weekend la Nădlac pentru a cinsti şi a marca cum se cuvine cei 55 de ani de la absolvirea liceului”, a spus Any, fostă absolventă.

Cu prilejul acestei frumoase şi emoţionante reîntâlniri, toţi cei care mai pot onora invitaţia organizatorilor, vor fi prezenţi în sălile de clasă şi la evenimentele organizate pentru a-şi întâlni colegii, pentru a-şi revedea prietenii şi pentru a participa la ora de dirigenţie aşa cum o făceau şi altă dată.

 

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite