A strâns cureaua o viaţă ca să pună bani deoparte şi a fost prădată într-o clipă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bătrâna a rămas fără economiile de-o viață
Bătrâna a rămas fără economiile de-o viață

Vorbim de o bătrână de 86 de ani din Arad căreia o  escroacă i-a furat din casă 6000 de lei. A greşit pentru că a fost naivă şi a deschis uşa unei străine. Ca ea sunt alte zeci de pensionari rămaşi făra economii în prag de sărbători.

Ecaterina Popescu are 86 de ani şi locuieşte singură într-un apartament din Arad. O femeie i-a sunat la uşă şi i-a dat să  semneze o listă. Promitea că de la anul nu va mai plăti curentul electirc. Din vorbă în vorbă i-a cerut să-i schimbe o bancnotă de o sută. Escroaca a văzut unde ţine bătrâna economiile şi a acţionat  într-o clipă. “Era foarte elegantă şi mi-a zis că nu  voi mai plăti...şi a arătat cu degetul în sus, eu am înţeles că  lumina. Apoi mi-a zis să o las la WC”, a spus Ecaterina Popescu.
 
După ce străina a plecat, pensionara avea să descopere din casă îi  dispăruseră banii. “Banii erau ascunşi în dulap, în  poşetă. Era fermoarul tras şi erau băgaţi în mai multe pungi. Femeia mi-a cerut să îi dau o bancnotă cu portretul ăluia cu mustaţă. Am văzut că nu mai sunt banii. Eu de ieri am slăbit câteva kilograme”, a adăugat Ecaterina Popescu.
 
Şi nu e de mirare. Fostă laborantă, bătrâna trăieşte dintr-o pensie de 900 de lei. Nu e uşor să faci economie. “Eu de când sunt la pensie nu mi-am luat o bucată de carne, un fruct. Am mâncat doar spate de pui ca să pot face economii şi să nu mă rog de nimeni”, a spus Ecaterina Popescu. În blocul în care locuieşte pensionara prădată stau foarte mulţi  pensionari. Cu toţii sunt potenţiale victime.
 

Poliţiştii arădeni încearcă să-i identifice pe escroci. Au înregistrat zeci de plângeri de la pensionari înşelati, iar prejudiciul se ridică la  20.000 de lei, deocamdată. “E vorba de persoane, femei şi bărbaţi, foarte eleganţi.

Aşa le câştigă încrederea bătrânilor care îi lasă în casă”, a declarat Camelia Tuduce purtător de cuvânt IJP Arad. Escrocii nu au fost încă prinşi, însă poliţiştii îi avertizează pe  vârstnici să nu deschidă uşa unor necunoscuţi. Pot rămâne fără  economii, fără să-şi dea măcar seama.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite