A scăzut numărul de accidente grave în anul care a trecut comparativ cu 2008

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul accidentelor a scăzut în judeţul Arad cu 3%, în vreme ce numărul deceselor  rezultate din acestea a scăzut cu aproximativ opt procente. În schimb, arădenii au făcut mai multe acidente uşoare.

În anul care a trecut au fost înregistrate în judeţul Arad  227 de accidente grave de circulaţie soldate cu 71 de morţi şi 196 răniţi grav, comparative cu anul precedent când s-au produs 235 de accidente grave, în urma cărora a rezultat decesul a 75 de persoane şi rănirea gravă a altor 202.

În schimb poliţiştii arădeni au avut de-a face cu mai multe accidente uşoare, numărul acestora fiind de 287 faţă de 240, în anul 2008.

De alfel, România face parte dintr-un proiect European elaborat de Organizaţia Europeană a Poliţiilor Rutiere TISPOL, ce se va derula inclusiv în acest an.

LIFESAVER îşi propune să reducă cu  50% numărul persoanelor decedate în accidente de circulaţie în ţări precum Polonia, Portugalia, Slovenia, Spania, Ungaria şi România, ţări care încă se confruntă cu un număr însemnat de accidente de circulaţie.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite