A pierdut tot ce avea și s-a hotărât să facă turul Europei per pedes

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A pierdut totul într-o clipă, însă nu a stat să-și plângă de milă și a început să colinde  prin Europa. Este vorba despre un francez, care a parcurs pe jos 23.000 de kilometri și care a ajuns și în Arad. Olivier Pieczonka  are 42 de ani. El a plecat acum doi ani să facă turul Europei pe jos.

Acum a venit și rândul orașului de pe Mureș. Pieczonka a rămas şomer în 2008, moment în care şi-a pierdut atât apartamentul, cât şi iubita.

Rămas fără un ban, francezul a decis să plece în pelerinaj la Santiago de Compostela. De atunci se plimbă pe jos prin Europa, parcurgând peste 23.000 de kilometri.

Doarme pe unde apucă, în general pe la mănăstiri sau diverse alte lăcaşuri de cult, fiind în posesia unui document  pe care îi atestă calitatea de pelerin. Acesta are cu el doar un rucsac în care îşi duce câteva lucruri personale şi un calculator cu conexiune la internet. Bărbatul nu duce o viață tocmai sănătoasă.

„Neavând bani, mănânc doar atunci când primesc câte o mică sponsorizare, din partea celor care îi întâlnesc pe drum. S-a întâmplat să nu am ce mânca şi trei zile la rând, dar nu m-am dat bătut, chiar dacă nu aveam energie să merg mult”, spune perelinul.

Cap de ziar Adevarul Banat

Citește despre povestea francezului, mâine dimineață, în Adevărul de Banat

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite