APIA continuă controalele în rândul fermierilor care își doresc un credit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fermierii arădeni sunt controlați de către reprezentanții APIA
Fermierii arădeni sunt controlați de către reprezentanții APIA

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) reafirmă obligativitatea respectării Bunelor Condiţii Agricole şi de Mediu (GAEC) de către fermierii care au depus cereri de plată pentru schemele de sprijin financiar pe suprafaţă.

Agenţia informează pe această cale şi faptul că, în prezent, este în derulare controlul la faţa locului cu privire la respectarea GAEC 1 - “pe timpul iernii, terenul arabil trebuie să fie acoperit cu culturi de toamnă şi/sau să rămână nelucrat după recoltare pe cel puţin 20% din suprafaţa arabilă totală a fermei”. La finalul controalelor regulamentare urmează să fie întocmite rapoartele de control şi emitere a deciziilor de sancţionare sau de plată integrală a sumelor, potrivit legii.

În funcţie de amploarea, gravitatea, persistenţa şi repetarea neconformităţilor constatate, la suma totală rămasă de plată, se aplică reduceri. “În acest sens, vă informăm că, în cadrul Campaniei SAPS 2008, controlul la faţa locului s-a desfăşurat pe un eşantion de 12.081 fermieri”, a declarat Alex Borcea, reprezentantul APIA Arad.
Din totalul de fermieri verificaţi, 10.137 au fost depistaţi cu nereguli. Dintre aceştia au fost sancţionaţi cu o reducere de 1% un număr de 3.309 fermieri, de 3% un număr de 62 fermieri, în timp ce pentru 10 fermieri suma totală a fost redusă cu 5%.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite