APIA a eliberat zeci de mii de adeverinţe fermierilor care îşi doresc un credit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fermierii arădeni sunt interesaţi să primească credite
Fermierii arădeni sunt interesaţi să primească credite

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a eliberat peste 30.000 de adeverinţe pentru beneficiarii formelor de sprijin gestionate de către Agenţie şi care intenţionează să acceseze credite de la băncile care au încheiat cu APIA convenţii pentru finanţarea capitalului de lucru.

Astfel, pentru beneficiarii Plăţilor Naţionale Directe Complementare (CNDP) în sectorul zootehnic, APIA a eliberat 29.751 adeverinţe, pentru un efectiv de 285.635 bovine şi 2.061.443 ovine şi caprine.

Totodată, pentru beneficiarii sprijinului financiar din sectorul vegetal şi zootehnic acordat de la bugetul naţional, APIA a eliberat, în intervalul 03.12.2009 - 07.12.2009, un număr de 22 adeverinţe, din care 12 pentru sectorul zootehnic.

Pentru a facilita accesul la credite al fermierilor pentru activităţile curente, APIA a încheiat convenţii cu băncile comerciale şi cu Fondul de Garantare Creditului Rural - IFN SA, pentru beneficiarii SAPS, CNDP şi cei ai sprijinului financiar din sectorul vegetal şi zootehnic acordat de la bugetul naţional.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite