Arad: APIA a finalizat controalele în vederea acordării plăţilor pentru sectorul zootehnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: APIA a finalizat controalele în vederea acordării plăţilor pentru sectorul zootehnic
Arad: APIA a finalizat controalele în vederea acordării plăţilor pentru sectorul zootehnic

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a anunţat astăzi că a finalizat controlul administrativ pentru specia bovină, respectiv controlul/supracontrolul pentru specia ovine/caprine, în vederea acordării Plăţilor Naţionale Directe Complementare (CNDP) pentru sectorul zootehnie.

CITEŞTE ŞI:

Arad: Ramira Ray este Miss-vaca Arad 2009

Arad: Fermierii arădeni nu îşi mai doresc utilaje agricole noi

Astfel, pentru specia bovină, a fost efectuat un control administrativ pentru toate cererile depuse. Din cele 233.599 cereri depuse pentru un efectiv de 1.392.195 capete, au fost declarate eligibile 227.073 cereri pentru un efectiv de 1.348.724 capete.


APIA a transmis deja situaţia privind efectivele de bovine eligibile, urmând ca înainte de termenul de 15 octombrie să transmită şi situaţia pentru specia ovine/caprine.
Valoarea sprijinului financiar, atât pentru specia bovină, cât şi pentru specia ovine/caprine, va fi stabilită prin Hotărâre de Guvern, în funcţie de numărul animalelor eligibile rezultat în urma controalelor.
„Pentru prima pe exploataţia de bovine au fost depuse 233.599 cereri pentru un efectiv de 1.392.195 capete, iar pentru prima pe cap de animal specia ovină/caprină au fost depuse 45.300 cereri pentru un efectiv  de 6.883.902 capete”, au declarat reprezentanţii APIA.


Plăţile Naţionale Directe Complementare (CNDP)  se acordă sub forma primei pe exploataţie, pentru specia bovină, respectiv primei pe cap de animal, pentru specia ovine/caprine. Potrivit regulamentelor europene, trebuie efectuat un control administrativ pentru toate cererile depuse, atât pentru specia bovine, cât şi pentru specia ovine/caprine. În plus, pentru ovine/caprine este obligatoriu un control şi un supracontrol la faţa locului.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite