Arad: Apartamentele ANL se împart cu probleme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nemulţumiţii pot contesta calculele făcute de primărie până la data de 22 iunie.

Persoanele nemulţumite de repartizarea apartamentelor ANL pot depune contestaţii începând de astăzi, vreme de două săptămâni. Acestea se înregistrează la oficiul de relaţii cu publicul a Primăriei Municipiului Arad, camera 5, zilnic între orele 8 şi 20, până în data de 22 iunie, inclusiv. La primele ore ale dimineţii au şi fost înregistrate deja cinci astfel de contestaţii.
Listele parţiale au fost afişate ieri de către autorităţi, iar cei 128 de beneficiari vor semna contractele de închiriere cu administraţia locală, după finalizarea termenului de depunere a contestaţiilor şi după soluţionarea acestora.

Punctajul maxim obţinut de o familie din Arad a fost de 77 de puncte, situaţia acestora fiind cu totul specială. „Au existat mai mule solicitări care au avut punctajul minim, 52 de puncte, iar departajarea în acest caz s-a făcut prin anchete sociale. De asemenea, au existat mai mulţi solicitanţi persoane singure, cărora conform legii le revine o garsonieră. O parte dintre aceştia, chiar dacă a obţinut un punctaj mai mare decât cel minim înregistrat, nu a primit repartiţii. Numărul de garsoniere s-a epuizat şi nu pot primi apartamente cu două camere”, a explicat purtătorul de cuvânt al primăriei, Corina Drăghici. De altfel, cele mai multe nemulţumiri vin tocmai de la cei care au obţinut 53 de puncte şi sunt singuri. Ei nu au putut intra în posesia unei locuinţe, deoarece sunt doar 30 de apartamente cu o cameră.

Blocuri noi

„Prietenul meu are 53 de puncte, dar nu a primit apartament. Nu ni se pare drept şi probabil va contesta repartizarea”, a declarat Ioana Balbaş, o tânără prezentă la afişarea listelor. De asemenea au mai existat două dosare respinse pentru depăşirea vârstei minime prevăzute de lege, adică 35 de ani.

Administraţia locală a anunţat deja că speră ca, din toamnă, să demareze construcţia de noi locuinţe ANL în Arad. A fost înaintată Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe o solicitare pentru construcţia altor cinci blocuri ANL, în vecinătatea celor deja existente. Documentaţia pentru realizarea a încă 128 de apartamente în zonă a fost aprobată de către Consiliul Local.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite