401 misiuni au fost executate de jandarmii arădeni doar în luna ianuarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În luna ianuarie, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad, au executat 401 misiuni de menţinere, asigurare şi restabilire a ordinii publice în zonele pieţelor, târgurilor şi oboarelor.

În urma, acestor misiuni executate de jandarmii arădeni, au fost constatate pe linia prevenirii şi combaterii fenomenului infracţional un număr de 16 infracţiuni, dintre care loviri, distrugere, abuz de încredere, ameninţare şi furt calificat, cu 20 autori reţinuţi, iar în sistem integrat patrulele mixte formate din jandarmi şi poliţişti au constatat 21 de infracţiuni cu 22 autori reţinuţi.

“Menţionez că marea majoritate a infracţiunilor au fost constatate „în flagrant”, fapt ce a dus şi la recuperarea imediată a prejudiciilor produse”, a declarat Florin Zapodean, purtător de cuvânt la Inspectoratul Județean de Poliție Arad.

De asemenea, în luna ianuarie, jandarmii arădeni au prins pe raza mun. Arad 2 bărbaţi daţi în urmărire internaţională de către „Biroul Interpol”, fiind emise pe numele acestora mandate de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârşirea infracţiunii de furt din societăţi comerciale.

Jandarmii arădeni au mai intervenit pentru aplanarea unor conflicte la 44 sesizări telefonice venite din partea unor cetăţeni pe numărul unic pentru apeluri de urgenţe 112. Totodată, au fost aplicate un număr de 290 amenzi contravenţionale, în valoare de 124580 lei, un număr de 50 avertismente scrise şi peste 600 de avertismente verbale, toate acestea în urma legitimării a peste 2000 de persoane şi au fost ridicate în vederea confiscării bunuri, constând în ţigări netimbrate, alcool şi pungi din plastic, în valoare de 12839 lei.

“În această perioadă jandarmii arădeni au mai asigurat paza şi protecţia fizică a 44 transporturi de valori aparţinând Administraţiei Finanţelor Publice Arad şi a 42 transporturi de corespondenţă clasificată”, a adăugat Florin Zapodean.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite