1212 zile de la trimiterea în judecată a “bossului” Aradului în dosarul de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După mai bine de trei ani de când dosarul se tot judecă la Arad, astăzi va avea loc  prima înfăţişare la Tribunalul Alba a procesului în care Gheorghe Falcă este judecat pentru fapte de corupţie.

Magistraţii arădeni au hotărât la începutul acestei luni ca procesul în care Gheorghe Falcă este judecat pentru fapte de corupţie să se judece în continuare la tribunalul Alba. Mutarea procesului în alt judeţ a venit după ce pe 24 februarie, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, ca procesul să fie strămutat în Alba.

La Alba, procesul se va derula din stadiul în care a fost lăsat de instanţa arădeană, judecătorul având dreptul să-i audieze pe cei patru inculpaţi: Gheorghe Falcă, primarul Aradului, Francisc Demeter (administrator Elcon), acuzat pentru dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu,
Radu Gavril Vasil (director Elcon) şi Florica Mioara Popa (şef Serviciu administrare patrimoniu în cadrul Primariei Arad), acuzată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, urmat de obţinerea unui avantaj patrimonial, cu consecinţe deosebit de grave.

Scurt istoric al scandalului

Primarul este acuzat că ar fi vândut unor prieteni, la un preț subevaluat, terenul unei foste fabrici de zahăr și că ar fi adus municipalității un prejudiciu de 2,5 milioane de euro.

Un teren de 5,2 hectare, situat în zona centrală a oraşului, pe care fusese amplasată fabrica Zahăr S.A., a fost vândut de Consiliul Local firmei Elcon, în 2006, pentru 840.000 de euro, teren pe care Elconul l-a vândut mai apoi cu circa 2,94 milioane de euro.

Urmărirea penală a început în ianuarie 2007, iar în octombrie, acelaşi an, Falcă a fost trimis în judecată pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite