“Bătaie” ca în filme la prima bursă a muncii din localitatea Chișineu Criș

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de persoane au sperat că își vor găsi un loc de muncă
Sute de persoane au sperat că își vor găsi un loc de muncă

Peste 600 de arădeni au venit ieri la prima bursă a muncii organizată în localitatea Chișineu Criș, în speranța că vor scăpa de șomaj. Până și agenții economici prezenți la eveniment au rămas surprinși de câtă lume își caută un loc de muncă.

Cu toate că cererea a fost extrem de mare, oferta a întârziat să apară. Potrivit reprezentanțiilor Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă Arad, din cei 50 de agenți contactați, doar 26 au răspuns cererii. Printre joburile prezentate la târg s-au numărat foarte mult cele din construcții și confecții.Din cele 682 de persoane participante, doar 42 au fost selectate în vederea unui interviu, iar 15 arădeni au fost încadrați pe loc.

Ofertă foarte slabă

Mihaela Crin are 27 de ani și a terminat Facultatea de Contabilitatea. Tânăra spune că de mai bine de doi ani își caută un job în domeniul studiat, însă nicio firmă nu o bagă înseamă pentru că nu are experiență. “Bineînțeles că nu am expriență în contabilitatea căci am lucrat după terminarea facultății doar în domeniul vânzărilor, am fost lucrător comercial. Nimeni nu acceptă să ia oameni fără experiență. Atunci de unde să acumulez aceste cunoștiințe, dacă nu mi se oferă nicio șansă?”, spune dezamăgită Mihaela Crin.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite