Ofertă de tomografe pentru spitalele teleormănene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalele teleormănene vor primi mai puţini bani de la Casa Judeţeană de Sănătate
Spitalele teleormănene vor primi mai puţini bani de la Casa Judeţeană de Sănătate

Toate spitalele din Teleorman vor primi computer tomograf, dacă şi autorităţile locale vor finanţa acestă investiţie. Lipsa unui tomograf în spitalele din judeţ este de foarte mulţi ani o adevărată problemă.

Este anormal ca în spitalele publice din judeţ să nu existe un asemenea aparat, iar bolnavii să fie nevoiţi să meargă în alte judeţe, sau la clinicile private pentru a efectua aceste investigaţii. Această problemă ar putea fi rezolvată curând şi asta pentru că Ministerul Sănătăţii va repartiza la toate spitalele din judeţ computer tomograf. Singura cerinţă pentru a primi un astfel de aparat este ca şi municipalitatea să finanţeze această investiţie cu 3 la sută.
Directorului DSP Teleorman, Mioara Comana, a precizat că ministrul Sănătăţii a solicitat efectuarea un necesar al tuturor spitalelor din judeţ, iar instituţia pe care o conduce a depus cereri pentru obţinerea unui computer tomograf pentru toate unităţile spitaliceşti din judeţ.
Mai mult decât atât, ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a aprobat creşterea numărului total de paturi din unităţile sanitare publice şi private din judeţul Teleorman pentru care Casa de Asigurări de Aănătate poate încheia contracte de furnizare de servicii medicale în regim de spitalizare continuă. Astfel numărul de paturi a crescut de la 1549, la 1620 de paturi.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite