Peste 400 de solicitări la ambulanţă de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii de pe ambulanţă au fost suprasolicitaţi de Crăciun
Medicii de pe ambulanţă au fost suprasolicitaţi de Crăciun

Medicii şi asistenţii de la Serviciul de Ambulanţă Teleorman au avut parte de un Crăciun agitat. Ambulanţa a primit în zilele de 25 şi 26 decembrie, aproape 450 de solicitări din tot judeţul.

Principalele motive pentru care a fost chemată ambulanţa au fost durererile abdominale şi afecţiunile digestive, de care au avut parte 50 de teleormăneni care au abuzat de bucatele de pe masa de Crăciun.  Pe locul doi în topul afecţiunilor de Crăciun, cu peste 30 de cazuri,  au fost insuficienţele respiratorii. „ Alte solicitări au mai fost pentru accidente vasculare cerebrale,  dureri toracice, traumatisme  şi alte lovituri. Au fost şi 17 persoane aflate în stare de ebrietate, 25 de copii cu viroze sau stări febrile, 16 persoane cu afecţiuni psihice şi nouă victime ale accidentelor rutiere. În weekend-ul  acesta au fost cu 15% mai multe solicitări decât într-un sfârşit de săptămână obişnuit”, a spus asistentul-şef al Serviciului de Ambulanţă Teleorman, Cristian Popescu.  


La Alexandria, în noaptea de Crăciun, au fost două accidente rutiere la care a fost nevoie de intervenţia ambulanţei.  „În primul accident, de sâmbătă, a fost o singură victimă, un bărbat de 19 ani, care prezenta politrumatisme.  După ora 2.00, tot în Alexandria s-a mai intervenit la un accident rutier cu două victime. Prima era o fată de 16 ani cu traumatism cranian închis şi al doilea un bărbat de 19 ani cu o plagă frontală la buză. Acesta a refuzat transportul la spital”, a mai spus asistentul-şef. Lângă Alexandria, în satul Purani din comuna Vităneşti, a avut loc un accident rutier cu o singură victimă, o femeie de 49 de ani, care s-a ales cu multiple traumatisme.

Un deces din cauza alcoolului


Potrivit Serviciului de Ambulanţă Teleorman, patru decese s-au înregistrat de Crăciun, din cauza diferite . „  La Ciuperceni a fost găsit decedat un, bărbat de 65 de ani care făcuse accident cardiovascular, la Drăgăneşti Vlaşca un bărbat de 44 de ani a murit din cauza consumului excesiv de alcool, iar la Zimnicele o bătrână de 80 de ani a decedat, cu insuficienţă respiratorie. ŞI la Brebina a decedat un bărbat de 74 de ani, tot din cauza unui accident vascular”, ne-a mai spus Cristian Popescu.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite