O singură firmă alexăndreană în top 3 al cifrelor de afaceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Samuel Calotă(dreapta)  şi Marin Niculcea au înmânat diplomele şi trofeele
Samuel Calotă(dreapta) şi Marin Niculcea au înmânat diplomele şi trofeele

Combinatul chimic de la Turnu Măgurele se află pe prima poziţie în TOP 150 firme cu cele mai mari cifre de afaceri din judeţ. Următoarele două locuri, în clasamentul realizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Teleorman, sunt ocupate de Tel Drum SA din Alexandria şi InterAgro SRL Zimnicea.

Topul firmelor, care s-a desfăşurat aseară, se află la a 17-a ediţie. Evenimentul de anul acesta a a coincis şi cu sărbătorirea a 20 de ani de la reînfinţarea camerelor de comerţ.
Ierarhizarea în topul firmelor s-a făcut ţinând cont de cifra de afaceri netă, profitul şi rata de exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane şi a capitalului angajat. Gruparea în top s-a realizat  în funcţie de domeniul de activitate şi mărimea firmei.


  Din cele 5383 de firme teleormănene, care au depus bilanţul la Registrul Comerţului, doar 1404 au îndeplinit criteriile de admitere în top. Iar, după ierahizarea pe domenii de activitate şi pe grupe de mărime, cu nominalizarea primelor 15 firme din fiecare grupă, s-a ajuns la un număr de 582 de firme evidenţiate în clasamentul final. Acestora li s-a adăugat alte 27 de firme nominalizate în topul exportatorilor. Primele locuri la capitolul exporturi sunt ocupate de fabrica de rulmeţi din Alexandria, respectiv de combinatul din Turnu Măgurele.


Top 150 la prima ediţie


 O premieră în acest an a fost Top 150 firme, după cifra de afaceri. „Am considerat necesar să evidenţiem primele 150 de firme, deoarece aceastea realizează peste 73% din cifra de afaceri a judeţului Teleorman şi au angajat 60% din populaţia ocupată”, explică Marin Niculcea, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Teleorman. Cea mai mare cifră de afaceri o are combinatul chimic din Turnu Măgurele, Donau Chem SRL, cu peste 200 de milioane de lei, iar pe locul doi se află compania constructoare de drumuri şi autostrăzi, Tel Drum SA, cu peste 180 de milioane. Locurile trei şi patru sunt ocupate de compania agricolă, InterAgro SRL din Zimnicea, cu aproape 170 de milioane, respectiv fabrica de rulmenţi, Koyo Romania SA, cu peste 150 de milioane de lei. 


 Pentru al patrulea an consecutiv s-a realizat topul firmelor privind preocuparea pentru protejarea mediului  şi când se oferă trofeul creativităţii.”Am realizat un top pentru protejarea mediului, cu sprijinul Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului. Am preluat de Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci informaţii privind actele de protecţie solicitate sau dobândite între întâi ianuarie 2007 şi 31 decembrie 2009, însumând punctajele activităţilor de invenţii, mărci, precum şi desene şi modele industriale, realizând Trofeul Creativităţii care include opt firme”, mai spune Marin Niculcea. Cele mai multe cereri de înregistrare de mărci şi mărci acordate este le-a avut firma producătoare de substanţe chimice, Rem Product SRL din Alexandria.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite