Doar şase pacienţi pe zi sunt consultaţi de orelist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pacienţii aşteptau de dimineaţă un bon de ordine
Pacienţii aşteptau de dimineaţă un bon de ordine

  Şase bonuri de ordine sunt eliberate zilnic la Policlinica din Alexandria, pentru secţia O.R.L. Acest lucru se întâmplă cu toate că aproape în fiecare dimineaţă, cel puţin 15-20 oameni aşteaptă să fie consultaţi.

Oamenii  se postează în faţa ghişeului  Policlinicii, chiar de la ora 5.00, cu câteva ore înainte ca mult râvnitele bonuri să se împartă. Norocoşii care reuşesc  să se programeze  trebuie să revină însă după prânz când vine medicul la policlinică.


Primul om care a păşit astăzi în policlinică a fost Florin Lazăr, care a venit la ora 5.20. „Am mai venit de trei ori, până acum.  Azi vin a patra oară la O.R.L. şi sper să prind un bilet. E ca la loterie. Dacă nu ai reuşit, mai încerci odată. Medicii îţi spun să vii la la cabinet, dacă nu prinzi aici, dar trebuie să plăteşti  70 de lei ca să te consulte. În patru zile îmi expiră trimiterea şi nu voi mai putea să iau alta decât peste trei luni”, povesteşte alexăndreanul.  Maria Chelu, din comuna Vităneşti, a fost şi ea nevoită  să caute un medic specializat în bolile de ureche, nas sau gât. „Am mai venit până acum de două ori pentru un junghi la ureche şi nu am apucat bilet.  Acum m-am trezit de la ora cinci şi am venit cu o maşină  de ocazie de la Vităneşti. Tot de dimineaţă am ajuns şi în zilele trecute, dar degeaba. Vai de sufletele noastre, era mai bine înainte, acum până te consultă mori”, se plânge femeia.  

Doar doi medici de specialitate în oraş


Elena Drăgan, responsabila cu împărţirea bonurilor de ordine explică motivul pentru care mulţi pacienţi rămân pe dinafară. „Acest lucru se întâmplă din cauză că sunt doar doi medici pe O.R.L. în oraş, care vin alternativ la policlinică, câte două ore pe zi. Atâta pot pentru că au ambulatoriu la spital şi nu pot să îşi lase urgenţele şi să vină aici. Doar şase pacienţi au voie să vadă în cele două ore”, a spus Elena Drăgan.  

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite