“Cel mai iubit dintre pământeni”, uitat de ziua lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marele scriitor teleormănean Marin Preda ar fi împlinit astăzi 88 de ani. Deşi în alţi ani, instituţiile culturale s-au intercut în evenimente prin care să marcheze acest eveniment, anul acesta, ziua de 5 august a trecut aproape neobservată.

Reprezentanţii Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional Teleorman, instituţie care în urmă cu ceva timp organiza un concurs în memoria celebrului autor, spun că acum nu mai au atribuţiuni în organizarea manifestărilor culturale. „Din momentul în care instituţiile de cultură au fost descentralizate, noi nu am mai organizat evenimente culturale. Obiectul nostru de activitate se axează  acum pe evidenţa şi protejarea patrimoniului cultural naţional, pe monitorizarea şi sprijinirea activităţii instituţiilor şi aşezămintelor de cultură, precum şi a cultelor”, s-a scuzat Constantin Ţânţariu, şeful instituţiei amintite. Nici Liceul Teoretic “Marin Preda” din Turnu Măgurele nu a marcat aniversarea.
Biblioteca Judeţeană, care poartă numele scriitorului, a organizat astăzi o expoziţie de carte în foaier, unde cei pasionaţi de cultură au lectura operele autorului. Prea puţini au fost, însă, cei care au vizitat-o. Şi Şcoala cu clasele I-VIII “Marin Preda” Siliştea Gumeşti marchează ziua de naştere a marelui scriitor prin organizarea unui concurs de creaţie literară pentru elevii de gimnaziu, intitulat “Pe urmele Moromeţilor”, ce va avea loc sâmbătă.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite