344 cetăţeni străini locuiesc legal în Teleorman

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În judeţul Teleorman, doar 344 cetăţeni străini beneficiază de un drept de rezidenţă. Dintre aceştia cei mai mulţi sunt turci, moldoveni şi bulgari.Potrivit datelor Biroului pentru Imigrări Teleorman, în anul 2011, numărul cetăţenilor străini aflaţi în evidenţa biroului a fost de 344.

Dintre aceştia 30 au obţinut rezidenţă permanentă, unul rezidenţă temporară în scop de studii, 139 rezidenţă temporară în scopul reîntregirii familiei, 29 rezidenţă temporară pentru desfăşurarea de activităţi comerciale, unul rezidenţă temporară pentru activităţi umanitare sau religioase, 88 rezidenţă temporară pentru angajare în muncă şi 30 rezidenţă temporară în alte scopuri. Ponderea cea mai mare o reprezintă cetăţenii turci, 17 la sută, urmaţi de cetăţenii din Republica Moldova, aproximativ 15 la sută şi cetăţenii bulgari, cu 12 la sută.
Din nefericire reprezentanţii Biroului pentru Imigrări din Teleorman au depisat anul trecut şi 18 străini care locuiau ilegal în ţara noastră, împotriva cărora au fost luate măsurile legale. 11 dintre ei au primit decizii de returnare, fiind obligaţi să părăsească teritoriul României în termenul acordat, iar alţi 7 au fost puşi în legalitate, beneficiind de prelungirea dreptului de şedere.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite