TELEORMAN Trenul internaţional Moscova - Sofia rămas înzăpezit a fost deblocat UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

21 de călători sunt blocaţi de aproape 40 de ore într-un tren rămas înzăpezit în judeţul Teleorman. Trenul internațional Moscova – Sofia este înzăpezit în dreptul localității Botoroaga, la doar 15 kilometri de oraşul Videle. În trenul rămas înzăpezit în judeţul nostru se aflau belgieni, bulgari, spanioli şi greci.

UPDATE, ora 20.00

Peripeţia străinilor din trenul internaţional împotmolit în Teleorman s-a încheiat cu bine în cursul acestei zile. Cele două femei care au rămas peste noapte în gara din Târnavele din cauza stării de sănătate au fost transportate cu un autobuz până la vama Giurgiu, iar după mai multe manevre ale angajaţilor CFR şi trenul a fost deblocat.

UPDATE, ora 1.00

19 dintre pasagerii trenului au fost luaţi cu un microbuz şi transportaţi până la gara din Videle. De acolo aceştia au fost urcaţi într-un tren cu destinaţia Bucureşti Nord. Din păcate doi dintre pasagerii trenului au refuzat să fie transportaţi la Videle din cauza problemelor medicale şi au rămas peste noapte în gara din Târnavele.

"Călătorii care au rămas în tren sunt la odihnă, iar situaţia lor este bună. De dimineaţă au avut nevoie de îngrijire medicală, a venit un medic care i-a consultat, iar acum sunt bine. Din cauza problemelor de sănătate nici n-au dorit să plece cu microbuzul până la Videle. În legătură cu starea trenului mare lucru nu vă pot spune. În momentul în care se va debloca drumul până la Giurgiu sau până la Videle vom pleca. Au încercat de mai multe ori să ne scoată din nămeţi, dar şi utilajele au rămas împotmolite", ne-a declarat şeful de tren, Nicolae Brânză.

Click pentru galerie foto

Un tren internaţional care venea de la Moscova şi se îndrepta spre Sofia a rămas înzăpezit în dreptul localităţii Botoroaga din judeţul Teleorman. Se pare că trenul are la bord 21 de călători şi este blocat în nămeţi de aproape 40 de ore. Nici până în acest moment angajații CFR nu au reușit să ajungă la tren și să preia călătorii.

Şefii CFR au cunoştinţă despre acest caz, dar spun că până la ivirea zorilor nu sunt şanse ca trenul să fie deblocat. Potrivit consilierului CFR, Adrian Vlaicu “mâine dimineață sunt șanse ca utilajele să ajungă la trenul blocat”, iar pasagerii bulgari vor fi transportaţi cu un autocar în Bulgaria.
Viceprimarul comunei Botoroaga, Vasile Mocanu a declarat pentru Adevărul că atât călătorilor, cât şi personalului din tren le-au fost distribuite alimente, apă şi ceaiuri.

“Trenul este blocat în satul Târnavele din comuna Botoroaga. Sunt 21 de călători şi 3 membri ai trenului. Astăzi au primit din partea primăriei apă, alimente, ceai, cafea”, ne-a declarat viceprimarul.

Alexandria



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite