Gerul năpraznic a trecut, revin ninsorile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Minus 26 grade Celsius s-au înregistat noaptea la Alexandria. Nici roşiorenii n-au dus-o mai bine, dacă ne gândim că mercurul din termometre a coborât până la valoarea de -24 grade Celsius. Din fericire noaptea trecută a fost ultima cu ger, dar problemele nu s-au încheiat şi asta pentru că de astăzi revin ninsorile.

Gerul năprasnic care a pus stăpânire pe judeţul Teleorman în ultimele 3 zile şi-a dat ultima suflare noaptea trecută când s-au înregistrat tempraturi de minus 26 grade Celsius, la Alexandria. Meteorologii ne dau asigurări că gerul a trecut, dar de astăzi revin ninsorile abundente.

În aceste condiţii, poliţiştii teleormăneni le recomandă şoferilor să reducă viteza de deplasare şi să circule cu o viteză de 30 km/h în localităţi şi 50 km/h în afara acestora. De asemenea, medicii îi sfătuiesc pe bolnavii cronici, dar şi pe vârstnici să evitate deplasările în spații deschise şi expunerea la frig. Potrivit specialiştilor, în această perioadă geroasă se recomandă consumarea ceaiul cald, dar şi alimente bogate în proteine, ca fructele şi legume.

Alexăndrenii sunt cei mai fericiţi, din acet punct de vedere. Şi asta pentru că primăria a amplasat patru centre de prim-ajutor (asistenţă medicala primară şi ceai cald) în cele două pieţe, la clubul pensionarilor şi în primărie, unde trecătorii care simt că gerul de afară le taie respiraţia, pot servi un ceai cald.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite