UPDATE Cod galben în judeţul Teleorman, frig de crapă pietrele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Frig de crapa pietrele. La noapte în judeţul Teleorman se anunţă minime de până la -15 grade celsius. Vremea se va menţine deosebit de rece, chiar geroasă noaptea şi în zilele următoare.

Judeţul Teleorman a trecut cu bine peste avertizările meteorologilor, cod galben şi portocaliu de zăpadă şi viscol, dar începand de azi şi până vinerea viitoare va trebui să facem faţă unor temperaturi extrem de scăzute.
Meteorologii îi avertizează pe teleormăneni, dar şi pe locuitorii din zona de sud a ţării cu privire la temperaturile foarte scăzute care vor fi înregistrate zilele următoare în această regiune. La noapte, vremea va fi geroasă, mercurul din termometre coborând până la -15 grade Celsius în majoritatea localităţilor din judeţ. Duminică, temperaturile se vor situa între minus 8 şi minus 18 grade Celsius, iar săptămâna viitoare termometrele vor indica chiar şi minus 19 grade Celsius.
Medicii atrag atenţia că persoanele cu boli cronice, vârstnicii şi copiii manifestă o sensibilitate crescută în perioadele cu temperaturi scăzute. În aceste condiţii trebuie evitate deplasările în spații deschise şi expunerea.
Potrivit specialiştilor, în această perioadă geroasă se recomandă consumarea ceaiul cald, dar şi alimente bogate în proteine, ca fructele şi legume.

UPDATE Meteorologii au emis o nouă atenţionare Cod Galben, valabilă şi pentru judeţul nostru începând de astăzi şi până pe data de 3 februarie. În acest interval vremea va fi geroasă, mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor, astfel încât temperaturile minime se vor încadra pe arii extinse între -25 şi -15 grade, iar cele maxime vor fi tot negative.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite