A ars de vie în casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sfârşit tragic pentru o bătrână de 89 de ani dintr-o comună teleormăneană. Femeia a murit carbonizată în propriul pat, după ce plapuma cu care se învelea s-a aprins de la sobă.

O bătrână de 89 de ani din comuna Călmăţuiu de Sus şi-a găsit sfârşitul înntr-un incendiu care i-a cuprins camera în care dormea.
Cu toate că intervenția pompierilor a fost promptă, nu s-a mai putut face nimic pentru bătrână, aceasta fiind găsită decedată. Focul a fost stins în mai puțin de 40 de minute. Singurele obiecte care au ars fiind cele din camera femeii decedate. Din cercetările efectuate de pompieri pentru depistarea cauzei probabile de incendiu, a reieşit faptul că focul a izbucnit de la soba cu acumulare de căldură, proprietara așezând patul lângă aceasta, fără să fi păstrat o distanță de siguranță.

În acest sens, pentru a evita astfel de evenimente, pompierii teleormăneni nu recomandă supraîncălzirea sobelor pe timp geros, deoarece prin căldura radiată acestea pot aprinde obiectele din jur. Jarul şi cenuşa scoase din sobă trebuie depozitate numai în gropi special amenajate. Cei care folosesc ca şi mijloace de încălzire gazul, nu trebuie să le lase în funcţiune nesupravegheate. Dacă simţiţi miros de gaz, nu utilizaţi surse de aprindere cu flacără (chibrituri, brichete etc.), nu aprindeţi lumina şi deschideţi ferestrele pentru aerisire.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite