La fiecare salariat teleormănean există doi pensionari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 În judeţ sunt angajaţi peste 50.000 de salariaţi, dar numărul de pensionari este aproape dublu. Aceasta ajunge la 97.018. Astfel, fiecărui salariat îi revin aproape doi pensionari, conform datelor din Buletinul Statistic de pe luna iulie al judeţului Teleorman.  


Nici la capitolul şomeri nu există o situaţie îmbucurătoare, numărul de şomeri pe lua august fiind de aproape 20.000. Însă, faţă de luna iulie numărul de şomeri a scăzut cu aproximativ 350. Astfel, diferenţa dinre populaţia activă şi cea inactivă este şi mai mare. Prin urmare, se ajunge la un raport de 2,3 pensionari şi şomeri la un singur salariat. Din luna iulie a anului trecut, până în aceeşi perioadă a acestui an numărul pensionarilor a crescut cu aproape 500, dar numărul salariaţilor a scăzut cu aproximativ 4.000. Şomerii s-au înmulţit şi ei cu 3.000.

Locuri de muncă pentru absolvenţi


Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman explică creşterea numărului de şomeri datorită înregistrării în baza de date a absolvenţilor de liceu şi facultate din promoţia curentă, în termen de 60 de zile de la data absolvirii. Iar, A.J.O.F.M Teleorman va organiza bursa locurilor de munca pentru absolventi, mâine, 24 septembrie, la Sala Sporturilor. Această iniţiativă a agenţiei judeţene are scopul de a facilita accesul la locurile de munca vacante şi integrarea pe piata forţei de muncă a tinerilor.
Silviu Popescu, de 60 de ani pensionat pe caz de boală, dă vina pe proasta guvernare pentru numărul mic de salariaţi în comparaţie cu pensionarii. „ Nu e în regulă proporţia, ar trebui să fie invers, doi salariaţi la un pensionar. Soţia mea lucrează în domeniul privat şi i s-au oprit ultimele trei salarii pentru a achita contribuţia la pensii. Dar nu sunt pensionarii de vină. Guvernul este incompetent pentru că nu ştie să stimuleze, să creeze locuri de muncă”, se plânge pensionarul.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite