Un transport de la Combinatul Chimic din Turnu Măgurele contaminat radioactiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un transport de feşeuri feroase contaminat radioactiv şi plecat de la combinatul din Turnu Măgurele a fost descoperit şi oprit de militarii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Basarab I” din Dâmboviţa.

Alerta a fost transmisă la Prefectura Teleorman care a hotărât convocarea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman - Grupul de suport tehnic pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de accident nuclear, urgenţă radiologică, căderi de obiecte din cosmos sau din atmosferă.
În cadrul acestei şedinţe extraordinare s-a stabilit constituirea unei comisii pentru efectuarea măsurătorilor, formată din doi reprezentanţi ai ISU Teleorman, doi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică şi doi reprezentanţi ai Comisariatului Judeţean ai Gărzii Naţionale de Mediu.
Din fericire, se pare că după efectuarea măsurătorilor de către reprezentanţii celor trei instituţii s-a constatat că valorile măsurate nu depăşesc valorile maxim admise pentru fondul natural radioactiv existent la nivelul zonei Turnu Măgurele.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite