Măsuri de urgenţă luate de autorităţile judeţene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

21 de pacienţi care au nevoie zilnic de dializă au fost transferaţi de urgenţă la Spitalul Judeţean din Alexandria pentru internare pe perioada codului portocaliu de ninsoare şi viscol. Premierul Emil Boc a organizat în această după-amiază o videoconferinţă cu prefecţii din judeţele aflete sub avertizarea codului galben şi portocaliu, printre care se află şi Teleorman.

În cadrul videoconferinţei, şeful executivului a cerut prefecţilor să prioritate persoanelor blocate în trafic şi să impună restricţii de circulaţie, dacă situaţia meteorologică impune această măsură.  De asemenea, reprezentanţii Guvernului în teritoriu trebuie să asigure alimente de strictă necesitate şi apă potabilă, spaţii pentru persoane aflate temporar în dificultate, dar şi asistenţă medicală de urgenţă.
Subprefectul judeţului Teleorman, Victoriţa Diaconu ne-a declarat că deocamdată în judeţul nostru nu sunt drumuri blocate, dar sunt 86 de posturi electrice defecte în mai multe localităţi, în special cele din nordul judeţului.
“Până mâine dimineaţă (26 ianuarie) alimentarea cu energie electrică în localităţile efectate de vijelie nu se va remedia”, a declarat Victoriţa Diaconu.
Pentru a evita unele neplăceri cauzate de zăpadă şi viscol, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Teleorman a luat decizia ca 21 de pacienţi dializaţi să fie internaţi la Spitalul de Urgenţă din Alexandria.
“21 de persoane dializate din Suhaia, Purani, Dobroteşti, Drăcşenei, Videle, Vînători etc. vor fi transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă pentru internare pe perioada menţinerii codului de urgenţă”, ne-a spus Mioara Comana, director DSP Teleorman.
Codul portocaliu a fost emis pentru Teleorman şi alte 17 judeţe, inclusiv Bucureştiul. În aceste zone va fi viscol, iar vântul va depăşi la rafală 80-90 de kilometri pe oră, determinând reducerea vizibilităţii sub 50 de metri şi troienirea zăpezii.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite