Mariana Sereţeanu: „îmi întinereşte sufletul când mă salută foştii elevi pe stradă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mariana Sereţeanu este profesor de matematică de aproape 30 de ani. Cariera în învăţământ şi-a început-o într-o şcoală din mediul rural, dar asta nu a împiedicat-o să ajungă în scurt timp la unul dintre cele mai bune licee din judeţ. Încă din 1990 predă matematică la Liceul Alexandru Ioan Cuza din Alexandria, dar s-a adaptat întotdeauna vremurilor actuale şi şi-a atras simpatia elevilor.

Profesoara Sereţeanu este unul dintre dascălii care au câştigat aprecierea cititorilor, dar şi a redacţiei „Adevărul“ în cadrul campaniei „Profesorii cu care Alexandria se mândreşte“. În urma voturilor, profesoara de matematică s-a clasat pe podium, ocupând locul al III-lea.

Primii fiori ai dragostei pentru matematică au apărut încă din timpul şcolii generale, datorită profesoarei de atunci.
“Mi-a plăcut foarte mult profesoara de matematică, dar îmi plac şi copiii. Matematica, pentru că este regina ştiinţelor, arta gândirii, iar copiii pentru că-i iubesc şi îmi place să lucrez cu ei”, ne-a spus doamna profesoară Sereţeanu.
Ca majoritatea dascălilor, şi profesoara Sereţeanu simte că breasla din care face parte nu beneficiază de respectul cuvenit, însă spune că nu şi-ar schimba pentru nimic în lume meseria.
“În ciuda tuturor greutăţilor din sistem îmi fac meseria cu plăcere. Îmi place şi acum, după atâţia ani, să lucrez cu elevii. Cea mai mare mulţumire a mea este când, peste ani, mă întâlnesc cu foşti elevi care mă recunosc şi mă salută. Mulţi îmi spun că datorită mie au făcut nu ştiu ce facultate, iar acum au o meserie frumoasă. Pentru mine asta înseamnă foarte mult. Atunci simt că întineresc, îmi întinereşte sufletul”, a precizat doamna profesoară de matematică.

Cu toate acestea, cea mai mare durere a profesoarei este faptul că elevii din ziua de astăzi nu au parte în mod egal de educaţie. Doamna spune că atât timp cât manualele de liceu se plătesc şi preţul lor nu este deloc de neglijat, elevii cu situaţii materiale precare „sunt, pe undeva, vitregiţi”.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite