Profesorul Nicoleta Cîrnaru este este unul dintre profesorii cu care Alexandria se mândreşte!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doamna profesoară a început să le desluşească elevilor tainele limbii române din anul 1996, chiar dacă iniţial se pregătea pentru o meserie în chimie-biologie. “Lectura m-a determinat să devin profesor de limba şi literature română. În copilărie îmi plăcea foarte mult să citesc. Deşi am absolvit un liceu cu profil biologie-chimie, singurele materii care mi-au atras atenţia au fost istoria şi limba română”, povesteşte

Deşi nu este foarte mulţumită de partea pecuniară a acestei meserii, doamnei Nicoleta Cîrnaru nu-i pare rău că a ales profesoratul. “În această branşă nu satisfacţiile financiare primează. Sunt mulţi elevi care, atunci când intră la liceu, nu ştiu nici măcar să scrie corect în limba română. Dacă după 4 ani îi aduc totuşi la nivelul clasei a 8-a, adică să fie capabili să-şi exprime şi ei opinia şi să scrie lizibil, fără prea multe greşeli, eu mă declar mulţumită. E foarte multă muncă, dar orice elev merită o şansă”, a spus profesorul.

De-a lungul carierei, doamna profesoară a predat la mai multe şcoli şi licee din Teleorman, ultimii ani găsind-o totuşi la catedra Grupului Şcolar Agricol din Alexandria. A adunat amintiri frumoase de peste tot şi spune că s-a simţit „acasă” oriunde a predat. Chiar dacă nu ar schimba cu nimic altceva meseria pe care o practică, Nicolata Cîrnaru spune că marea durere a oricărui profesor de limba şi literatura română este faptul că elevii nu mai citesc. „Înainte se citea de plăcere, dar acum elevii nici când sunt obligaţi nu o mai fac. E mult mai simplu să acceseze internetul şi să ia de-a gata toate informaţiile de care au nevoie, decât să deschidă o carte. Asta e problema. Nu am nimic împotriva calculatorului, pentru că şi eu îl folosesc, dar pentru pentru limba română acest instrument nu a avut rezultate benefice”, a conchis profesoara Cîrnaru.

Nicoleta Cîrnaru este unul dintre cei cinci profesori cu care Alexandria se mândreşte. Ea a fost votată, în cadrul campaniei iniţiate de cotidianul nostru, de 10,75 la sută dintre respondenţi.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite